Goffin má Covid-19 a přijde o Petrohrad. Vrátit se chce v Antverpách

8. 10. 2020, 09:11
Aktuality 7
Belgický tenista David Goffin byl pozitivně testován na koronavirus a musel vzdát účast na turnaji v Petrohradu, jenž se hraje příští týden. Rád by stihnul alespoň domácí podnik v Antverpách, kde se bude hrát od 19. října.
Profily hráčů
David Goffin

13. hráč světa David Goffin si po restartu sezony zahrál osmifinále US Open, ale na antuce neuhrál ani set. V Římě nestačil na Chorvata Marina Čiliče a na Roland Garros na italského mladíka Jannika Sinnera.

V posledních dnech se připravoval na podzimní halové turnaje v Evropě, svůj plán ale musel překopat. Devětadvacetiletý Belgičan včera oznámil, že měl pozitivní test na koronavirus a příští týden tak nestihne podnik ATP 500 v Petrohradu, kde si měl odbýt svůj debut.

"Špatná zpráva! Včera jsem byl na testu na Covid a výsledek byl pozitivní. Zatím se cítím dobře. Půjdu do karantény, a pokud bude vše probíhat dobře, v Antverpách už budu hrát," uvedl bývalý sedmý hráč světového žebříčku s výhledem na turnaj doma v Belgii, jenž začne 19. října. O týden později je Goffin přihlášen do Vídně.

Nemoc Covid-19 z tenistů prodělali Novak Djokovič, Grigor Dimitrov, Kei Nišikori, Borna Čorič, Francis Tiafoe, Viktor Troicki, Benoit Paire či Thiago Seyboth.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Mantra
čekám masivní odhlášky a následně odložení turnaje.
Reagovat
peek
Prosím novináře, aby nepsali o někom, kdo byl pozitivně testován, že "má Covid". Když nemám příznaky, cítím se dobře, jsem zdravý, nemám žádnou chorobu. Že nějaký pochybný test s kdovíjakou spolehlivostí prokáže nějakou úroveň viru, to nic neznamená. Jsme plní bakterií a virů, to je naprosto přirozené.
Reagovat
turista
Ale s pozitivním testem mohu být bezpříznakový přenašeč a ohrozit plno seniorů například. Česká republika právě sklízí výsledky bagatelizoace koronaviru lidmi a neukázněnosti v MHD a při kontaktu s druhými. Z premianta v Evropě jsme Covidový potížista až odpadlík. A umírají lidé, kteří mohli ještě 20 nebo 30 let žít i se svými chronickými chorobami. Ke svobodě patří ohleduplnost, solidarita a zodpovědnost. Češi si rádi hrají na tzv.zápaďáky. Skutečnost je bohužel taková, že Česká republika je "divoký východ".
Reagovat
misa
Nejedná se o neukázněnost lidí, ale o výsledek působení neschopného Babiše, který vládne podle toho, co si jeho poskoci přečtou na facebooku nebo diskuzi idnes. Lidi už žádné opatření nechtěli, tak všechno zrušil. A teď se jeho voliči zase diví.
Reagovat
Aussie
Hádám, že už si to přečetli a že už tě mají na černé listině!
Reagovat
peek
Mně jde o korektnost vyjádření. On není nemocný, jen mu naměřili jistou hranici viru. Covid-19 je označení nemoci způsobené virem SARS-CoV-2, on tu nemoc nemá. Jestli je nebo není přenašeč, to nikdo neví.
Reagovat
Holahej
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist