Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Stonic přijíždí ve verzi GT Line. Sportovní je jen na oko

Stanislav Kolman
Diskuze (3)

Crossover Stonic prošel v létě omlazovací procedurou, kterou teď šperkuje nový výbavový stupeň – sportovně střižený GT Line.

Hlavním cílem Stonicu GT Line je vypadat sportovněji, však se také podle designérů značky učil od modelů jako Stinger, Ceed GT či ProCeed GT. Oproti klasickým sourozencům jej rozeznáte na první pohled. Jiné jsou přední a zadní nárazníky, integrované mlhovky, hlavní odlišenost však představují tři výrazné přívody vzduchu na přídi.

Jedinečná je rovněž „tygří“ maska chladiče a černé lakování vnějších zpětných zrcátek. Modely GT Line dostávají nové full-LED světlomety s charakteristickým světelným podpisem ve standardu. Výraznější zadní nárazník zdobí zadní difuzor a zdvojené koncovky výfuku, v obou případech falešné.

Video se připravuje ...

Kia uvádí, že třetina doposud prodaných Stoniců měla dvoubarevné provedení karoserie, takže nepřekvapí, že stejnou možnost nabízí i sportovně vypadající verze. Barevné varianty jsou rozšířeny ještě o lemování tří otvorů sání v předním nárazníku, které jsou vždy sladěné s odstínem střechy. Jako bonus přijíždí novinka na 17“ kolech z hliníkové slitiny.

„Stonic byl od samotného zahájení prodeje v Evropě velmi úspěšný, neboť se zde (od roku 2017) prodalo přes 150 tisíc těchto vozů. V roce 2019 se také stal naším čtvrtým nejprodávanějším modelem v Evropě. Nové provedení GT Line prezentuje to nejlepší ze Stonicu a přichází s designem inspirovaným nejvýkonnějšími zástupci naší modelové nabídky,“ uvedl Emilio Herrera, COO společnosti Kia Motors Europe.

Stonic GT Line se začne vyrábět letos v říjnu v korejském výrobním závodě Kia Sohari. Společnost avizuje, že vůz bude k mání s motorem 1.0 T-GDI včetně mild-hybridní varianty. Na další technické podrobnosti si ale ještě musíme počkat. Prodeje na evropských trzích budou spuštěny v průběhu posledního čtvrtletí roku 2020, zájemci mohou i nadále počítat s atraktivní sedmiletou zárukou s omezením na 150 tisíc kilometrů.

Stanislav Kolman
Diskuze (3)

Doporučujeme

8. 10. 2020 23:44
Re: tak
Hezky je, ale chtelo by to alespon 100 kW
8. 10. 2020 19:31
Re: tak
No vidiš a mě se Stonic líbí víc než ty modely tebou jmenované, ani ty české ceny nejsou úplně špatně nastavené. Dostaneš se se slušnou výbavou Exclusive a 1.0TGDi 74kW kolem 450tis Kč, což je fajn. Design po FL vyzrál. Je fakt, že to je hodně subjektivní :yes:
Avatar - 3_diamanty
8. 10. 2020 15:42
tak
paci sa mi puma captur P2008 ci kamiq... ale priznavam ze stonic ( a to mam kiu moc rad ) mi teda vobec nepride zaujimavy ( to uz radsej v podobnej cene zakladny ceed ) ;-\ ... ale tak jeho uspechu sa samozrejme nedivim :yes: