To, jak dopadne film Na dostřel, bylo nechtěně prozrazeno ještě před jeho premiérou. Kdo se podřekl?

Všichni filmaři si vždy pečlivě hlídají, aby zápletka jejich nového filmu zůstala až do uveřejnění snímku v kině veřejnosti skrytá. Často dávají svým projektům i jiná jména, když je distribuují, aby nedošlo ke krádeži. U filmu Na dostřel to však bylo jiné. Omylem se všichni dozvěděli, jak to dopadne ještě před premiérou.

Ve filmu si měli zahrát De Niro nebo Ed Harris

Režisér Rowdy Herrington neměl jasnou volbu v tom, kdo si v jeho filmu Na dostřel zahraje hlavní roli. Zprvu padaly zvučná jména jako například Ed Harris nebo Robert De Niro. Nakonec však volba padla na Bruce Willise. Ten tak získal možnost zahrát si postavu muže, který se snaží vypátrat několikanásobného vraha žen, jehož podezřívá, že zavraždil také jeho otce. Pomáhá mu v tom parťačka, kterou si zahrála Sarah Jessica Parker.

Ve snímku najdeme i chyby

Filmová dcera od Sarah Jessici Parker dostala od scénáristy stejné jméno, a tak bylo lehce zapamatovatelné. A jak už to u filmu chodí, vesměs ani jeden snímek se neobejde bez nějaké té chybičky. A i v tomto snímku se jedna našla. Ve scéně, kdy si Tom Hardy v podání Bruce Willise bere na sebe novou košili v hausbotu a Parker mu vylije pití do umyvadla, nezapíná si ji. Jenže hned v následujícím okamžiku, kdy se tito dva herci políbí, ji má najednou zapnutou.

Závěr filmu byl nechtěně prozrazen dříve, než bylo plánováno

Horší, než malá chyba ve filmu však bylo to, že došlo k odtajnění závěrečného twistu ještě před uvedením snímku do kin. Filmaři si na tohle dávají velký pozor, ale Robert Pastorelli, který ve filmu ztvárnil jednu z rolí, se omylem prořekl v noční show Davida Lettermana, a tak v kinech už pak na diváka moc překvapení nezůstalo. Jak moc mu všichni ostatní za toto poděkovali, nikdy nebylo zveřejněno.

Původně měl film nést jiné jméno. Tvůrci ho pojmenovali Three Rivers, ale nakonec se rozhodli pro změnu a vybrali název Na dostřel.

Zdroj: IMDb, moviemistakes | foto: Columbia Pictures Corporation

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu