Hudební tip: Terra, vítězka Startéru 2020, se vrací k oblíbenkyni Tove Lo a získává ego boost od Kero Kero Bonito

8. říjen 2020
Tip

Teprve sedmnáctiletá nadějná zpěvačka Tereza Pištěláková aka Terra tento týden vystoupila v našem proskleném studiu v rámci Radio Wave Studio Session. Jakou hudbu, kterou nedávno objevila, nebo se k ní naopak vrátila, doporučuje k poslechu?

Terra se nedávno vrátila ke své oblíbenkyni – švédské popové zpěvačce Tove Lo. „Moje úplně nejoblíbenější album od jakékoliv hudebnice je Lady Wood od Tove Lo, to poslouchám dokola a snažím se z toho vytáhnout to, co je pro mě nejlepší, a to, co chci táhnout dál ve své vlastní tvorbě,“ říká o druhé desce své favoritky, kterou poslouchá od čtrnácti let.

„Hudbu poslouchám hlavně kvůli náladě, kterou z ní dostanu, a také kvůli inspiraci pro svoji budoucí tvorbu,“ doplňuje k hudebnímu výběru Terra. V posledním měsíci objevila také britské J-popem ovlivněné Kero Kero Bonito. „Vím, jsem asi poslední na planetě, ale strašně moc se mi ty songy líbí. Sick Beat je něco, co si vždycky pouštím, když se snažím na ulici působit sebevědomě,“ říká.

Kromě zpěvaček doporučila také bývalého youtubera Jojiho, který v září vydal novou desku Nectar. „O Jojim vím ještě z doby, kdy nahrával videa na YouTube. Když jsem o pár let později zjistila, že vydává hudbu, zamilovala jsem se do toho. Je to něco, co jsme se snažili ne úplně imitovat, ale odpíchnout se od toho na mém druhém EP,“ popisuje zvukové vlivy získané z Jojiho nové tvorby.

Jaká hudba Terru zvukově inspirovala při práci na druhém EP stages of regret? Poslechněte si celý Hudební tip.

autor: Filip Černý
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.