Připomeňte si role nedávno zesnulého Martina Havelky

Připomeňte si role nedávno zesnulého Martina Havelky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Rodák z Karlových Varů se nejvíce zapsal svým působení v brněnském Divadle Husa na provázku, Národním divadle Brno a Městském divadle Brno. Zahrál si ve známých filmech i seriálech. Pojďte si s námi připomenout jeho nejslavnější role.

Balada pro banditu (1978)

Romantický muzikál Vladimíra Síse nabízí celou řadu zvučných jmen – Miroslava Donutila, Ivu Bittovou, Bolka Polívku, Pavla Nového a také Martina Havelku. Pro Havelku se jednalo o jeho debutový snímek.

Televizní filmy

Herec se objevoval v celé řadě televizních filmů natočených pro Československou a později i Českou televizi, například ve filmu Sedmé nebe nebo Maestro. Jednu z rolí měl později i pro erotický projekt Playgirls z poloviny devadesátých let. Je to jeden z prvních filmů, na jehož natáčení se podílela TV Nova. Pro televizi natáčel také několik pohádek, a to hlavně během devadesátých a nultých let.

TACHO (2010)

Černá komedie natočená dle scénáře Mirjam Landy vypráví příběh o osudovém závodu velmi slavného automobilového závodníka. V té si Martin Havelka zahrál spolu s Danielem Landou, Olgou Lounovou a Rudolfem Hrušínským ml.

Po strništi bos (2017)

Příběhy Edy Součka a jeho rodiny navazují na film Obecná škola.

Specialisté (2017)

Již pět sérií představil kriminální seriál, ve kterém se Martin Havelka představil po boku Davida Prachaře, Zuzany Kajnarové nebo Jakuba Štáfka.  

Zrádci (2019)

Krimi thriller Viktora Tauše "Zrádci" představuje praktiky policistů z protidrogového týmu, kteří bojují s vietnamskou mafií usazenou v Česku, která ovládá místní trh s pervitinem. Seriálový počin se dočkal celkem šesti epizod.

Slavný český herec zemřel ve věku 62 let na následky rakoviny. Na smrt herce reagoval například Jan Hřebejk, se kterým spolupracoval na seriálu Rédl. Ten na něj zavzpomínal i na svém Twitteru.