Hlavní obsah

Konečně je hrdinou! Proklínaný Němec zachránil maskota Arsenalu

Londýn/Praha

Fanoušci mu nemohli přijít na jméno. Němec Mesut Özil na hřišti v dresu Arsenalu nezáří, když se v klubu snižovaly mzdy, tak byl proti a zapojil do hry právníka. I přesto, že vydělává 350 000 liber týdně. Teď ale bohatá hvězda v Arsenalu konečně zabodovala, když se postavila za propuštěného klubového maskota Gunnersaura a zachránila ho.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Německý fotbalista Mesut Özil kráčí za maskotem Arsenalu.

Článek

Klub se netajil tím, že se kvůli pandemii koronaviru budou u Kanonýrů utahovat finanční kohoutky. V plánu bylo propuštění či korekce finančních odměn pro 55 lidí. Padáka dostal i Jerry Quy, který se převlékal za maskota Arsenalu od roku 1993.

"Byl jsem tak smutný, že Jerry Quy, náš slavný a loajální maskot Gunnersaurus a nedílná součást našeho klubu, byl po 27 letech propuštěn," tweetoval Ozil v úterý. A hned přišel s řešením. „Nabízím společnosti Arsenal náhradu celého platu našeho zeleného chlapa, a to po celou dobu, pokud budu hráčem Arsenalu..."

Klub přitom uvedl, že se maskot vrátí do akce, jakmile dojde k rozvolnění bezpečnostních opatření v souvislosti s pandemií koronaviru a bude příznivcům umožněno navštěvovat zápasy. Není ale jasné, že by v roli maskota fungoval dál právě Quy.

Fanoušky Kanonýrů gesto německého hráče potěšilo a řada uživatelů sociálních médií mu děkovala. "Gunnersaurus je oficiálně zpět a děti budou nesmírně šťastné," uvedli nadšení příznivci.

Ti dokonce zřídili účet, kam mohou fanoušci přispívat na projekt „zachraňte Gunnersauruse". Během chvíle se na něm nashromáždilo více než deset tisíc liber. „Gunnersaurus je maskotem Arsenalu již 27 let. Je to ikona klubu a nemůžeme ho nechat vyhynout," znělo motto projektu. „Byla by škoda o maskota přijít. Vždyť je jím náš celoživotní fanoušek Jerry Quy."

Foto: David Klein, Reuters

Dobrá zpráva pro fanoušky Arsenalu - maskot úsporná opatření přežije. Může za to Němec Mesut Özil.

Nakonec se tedy povedlo maskota zachránit. A může za to jednatřicetiletý Özil. Ten má v Arsenalu smlouvu do konce sezony 2021 a vydělává 350 000 britských liber týdně. A to přesto, že za tým Kanonýry už vůbec nenastupuje a nefiguruje ani na soupisce pro Evropskou ligu.

Reklama

Související témata: