‚Cestování omezíme na minimum.‘ Biatlonisty čekají změny, v Novém Městě by se mohlo závodit dvakrát

Už teď je jisté, že opatření proti koronaviru významně ovlivní nadcházející sezonu zimních sportů. Na většině závodů velmi pravděpodobně nebudou žádní diváci. A třeba z programu biatlonového Světového poháru zmizela další destinace. Po Novém roce se bude závodit dvakrát po sobě na jednom místě – v Oberhofu, který dostal přednost před Ruhpoldingem.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Moravec

Ondřej Moravec | Foto: Petter Arvidson | Zdroj: Reuters

„Poprvé jsem tam byl někdy v roce 2003 a od té doby snad každý rok. Takže už je to fakt dlouho,“ podotkl pro Radiožurnál český biatlonový reprezentant Ondřej Moravec.

Přehrát

00:00 / 00:00

Už teď je jisté, že nadcházející biatlonová sezona bude hodně nestandardní. Více v příspěvku Davida Nyče

V posledních několika letech nepřipadalo v úvahu, aby nejlepší biatlonisti světa v Ruhpoldingu vůbec nezávodili. Jenže strach z nákazy koronavirem je silnější než tradice.

„Ostatní federace ty závody většinou ruší. My se rozhodli tak, že omezíme cestování mezi lokalitami na minimum. Strategie je být dva víkendy na jednom místě a přejíždět v rámci trimestru jen jednou,“ vysvětlil místopředseda Mezinárodní biatlonové unie a šéf Českého biatlonu Jiří Hamza, proč se minimálně v první polovině sezony smrskne počet dějišť Světového poháru na polovinu.

Klidně do ‚bubliny‘ půjdu, prohlásil Krčmář. Začátek biatlonové sezony je zatím nejistý

Číst článek

A vlastně úplně stejně může vypadat i zbytek zimy. „Nad tím visí ve všech sportech velikánský otazník. Jsou tam varianty, které se odsouhlasí do konce listopadu. V Novém Městě by se teoreticky mohly konat dva Světové poháry,“ dodal Hamza.

V Novém Městě na Moravě by se měl mimochodem v únoru konat i Světový pohár běžců na lyžích.

Mezinárodní lyžařská federace FIS zatím na rozdíl od biatlonové unie program nemění, závody běžců, skokanů na lyžích, alpských lyžařů nebo třeba snowboardcrossařů se ale uskuteční vždy jen za předpokladu, že se jich bude moci zúčastnit alespoň sedm výprav z nejlepších deseti národů podle výkonnostního žebříčku.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme