Hlavní obsah

Pardubičtí hokejisté v karanténě? Domácí trénink, vaření, hry i skládání postýlky

Praha

Místo tréninků na stadionu a bojů o body v hokejové extralize se museli hokejisté Pardubic v době karantény zabavit doma. Klub jim poslal dokonce rotopedy. Ve svízelné situaci se každý připravuje po svém. Někdo ve volnu stavěl dětskou postýlku, někdo se učil vařit, další hráli počítačové hry.

Foto: hcdynamo.cz

Pardubičtí hokejisté se v karanéně zabavili různě.

Článek

Pardubičtí hokejisté nastoupili do karantény minulý týden, a to na deset dní. „Všem hráčům jsem vypracoval plány s využitím vlastního těla. Navíc jsme s maséry rozvezli několik rotopedů. Hráči měli tedy k dispozici kompletní programy na sílu, výbušnou sílu, střed těla a také programy s využitím rotopedu, kde jsem hráčům udělal intervalové a sprinterské programy, řekl pro klubové stránky kondiční trenér Dynama Petr Mocek.

Pardubice mají přeložená utkání do 9. října. V Hradci Králové se měly představit ve čtvrtek 1. října, v Třinci v neděli 4. října a v Litvínově 9. října.

Hráči byli posláni na testy druhý den po zápase se Zlínem, který se hrál v neděli 27. září. Toto utkání tým z východu Čech prohrál 0:2. „Hned po utkání bylo na klucích v kabině vidět, že jsou opravdu hodně vyčerpaní, bylo vidět, že se s něčím prali," řekl hlavní trenér Dynama Milan Razým.

Jak také trávili hráči výjimečný čas? Brankář Pavel Kantor připravoval dětský pokojíček, útočník Jan Mandát pobýval více času v kuchyni. „Svůj čas trávím tak, že vařím a učím se nové recepty nebo hraju Play Station," popsal krácení chvíle zástupce kapitána.

Příznaky byly mezi hráči odlišné, vážnější měl Matěj Blümel. „V minulém týdnu jsem se necítil ze začátku moc dobře. Byl jsem unavený, bolela mě hlava a taky trochu pálily oči. Pak jsem ztratil čich a částečně i chuť. Ale ke konci týdne už jsem se cítil dobře," citují pardubické stránky dvacetiletého útočníka.

Oficiálně mají Pardubice v programu zápasů 19. října Vítkovice, od začátku sezony už mají pět odložených duelů. V probíhající sezoně odehrály čtyři zápasy a v tabulce Tipsport extraligy jim patří 11. místo. „Každý výpadek je nepříjemný, nicméně hráči jsou mladí, takže nepředpokládám nějaké větší komplikace," je optimistou do dalších týdnů Mocek.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín