Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Pomáháme rodinám s předčasně narozenými a postiženými dětmi, říkají pracovníci Slezské diakonie Brno

PR článek

Co budeme dělat? Zvládneme to vůbec? A jak nás přijme okolí? Tyhle a mnohé další otázky víří hlavou rodičům, kteří se nedávno dozvěděli, že se jim narodí dítě předčasně či s postižením, nebo ho právě přivedli na svět. Cítí se nejistí a nevědí, na koho se obrátit s žádostí o radu a pomoc. A právě těmto rodinám nabízí podporu a odborné poradenství Slezská diakonie Brno. 

Přinášet světlo do života potřebným

Letos to je už patnáct let, co začala poskytovat svoje služby brněnská pobočka této dobročinné organizace původně ze Slezska. V Českém Těšíně ji před třiceti lety založili členové evangelické církve s posláním pomáhat jednotlivcům i rodinám v obtížné životní situaci. Jejich poslání zrcadlí i zvolené motto: „Přinášíme světlo do života potřebným.” Pracovníci Slezské diakonie pomáhají lidem dodávat naději a hledat dobrá řešení i tam, kde člověk sám tápe či pochybuje nebo mu zkrátka docházejí síly.

Poradna rané péče DOREA a Osobní asistence ELIADA Brno

Brněnská pobočka Slezské diakonie se po celou dobu své praxe odborně zaměřuje na služby pro rodiny s předčasně narozenými dětmi a s postiženými dětmi a mladistvými. Nabízí rodinám podporu od okamžiku, kdy se o diagnóze svého dítěte dozvědí, až do jeho dospělosti.

Přímo v Brně na Kamenné ulici Slezská diakonie provozuje dvě služby:​

- Poradnu rané péče DOREA pro děti do 7 let žijící na území Brna a Jihomoravského kraje
Osobní asistenci ELIADA Brno, která poskytuje terénní asistenci rodinám s dětmi od jednoho roku až do jejich dospělosti v Brně a blízkém okolí.

Doplňkové služby a klíčová spolupráce

V tomto roce se podařilo Slezské diakonii v našem kraji rozšířit svoji nabídku o několik velmi zajímavých a funkčních doplňkových služeb nad rámec těch registrovaných. Pomáhají klientům stabilizovat životní situaci a udržovat a rozvíjet jejich schopnosti a dovednosti.

Organizace nabízí krizovou intervenci a psychologické poradenství, ergoterapii, senzorickou integraci, skupinové aktivity pro rodiče i sourozence a jako jedna z prvních v Jihomoravském kraji obohatila spektrum realizovaných služeb pro klienty o multismyslovou stimulační místnost Snoezelen.

Slezská diakonie Brno může nabídku svých služeb rozšiřovat i kvalitativně prohlubovat zejména díky dlouhodobé podpoře tří klíčových donorů – Ministerstva práce a sociálních věcí ČR, Jihomoravského kraje a Magistrátu města Brna. Úsek Brno aktivně spolupracuje také se strategickými partnery v klíčových resortech – jak s náměstkem hejtmana JMK pro oblast sociálních věcí a rodinnou politiku, tak s Magistrátem města Brna a 1. náměstkem primátorky, který se taktéž věnuje rodinné politice a zdravotnictví.

Pokud chcete podpořit Slezskou diakonii Brno v její činnosti, můžete poslat jakoukoliv částku na bankovní účet organizace. Číslo účtu je 23035791/0100, a jako variabilní symbol vyplňte47N

Jak se do pomoci můžete zapojit i Vy?

Provoz Slezské diakonie Brno k dnešnímu dni zajišťuje více než 30 pracovníků. Organizace dlouhodobě spolupracuje také se studenty a dobrovolníky a průběžně hledá další ochotné pracovníky do sociálních služeb, kterým nabízí kromě smysluplné práce a praxe v uznávané neziskové organizaci také možnost zkrácených úvazků a práce na dohodu.

Slezská diakonie Brno úspěšně realizuje klíčové projekty v sociální oblasti a stále vítá také zapojení individuálních i firemních partnerů, podporovatelů a dárců. Chcete také pomáhat? Podpořte Slezskou diakonii Brno – pomůžete rodinám předčasně narozených dětí a rodinám dětí s postižením. 

Soutěžte se Slezskou diakonií Brno a vyhrajte skvělý dárek!

Zaujalo vás, co Slezská diakonie Brno pro své klienty dělá? Můžete ji podpořit koupí originálního látkového skřítka Pižďucha, který je maskotem organizace, na www.sdbrno.cz/jedendarek. Nebo o něm vymyslete básničku a zašlete do 29. 10. na e-mailovou adresu pr.brno@slezskadiakonie.cz, autor vítězné básně vyhraje látkového skřítka!

Chcete vědět, co pro Vás Slezská diakonie Brno chystá na příště?

Můžete se těšit na: 

  •  výstavu klientských příběhů v Knihovně Jiřího Mahena na Kobližné v rámci Týdne rané péče v ČR 2.–8. listopadu
  •  parádní kalendář SUPERHRDINOVÉ na rok 2021 (brzy bude v prodeji! O bližší info si pište na pr.brno@slezskadiakonie.cz)
  • druhé kolo soutěže o báječné ceny

Sledujte Facebook Slezské diakonie Úsek Brno!

Slezská diakonie Brno děkuje všem za podporu a přeje pevné zdraví a veselou mysl!

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slezská diakonie Brno, Marleen

Štítky slezská diakonie úsek brno, nezisková organizace, pomoc dětem, Brno, rodina, Slezská diakonie, Jihomoravský kraj, Slezsko, Jiří Mahen, Český Těšín, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky, Česko, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pomáháme rodinám s předčasně narozenými a postiženými dětmi, říkají pracovníci Slezské diakonie Brno  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.