bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Finská sága u konce? Oilers podepsali Puljujärviho

8. října 2020, 18:39

Matěj Hodoval

Edmonton před následujícím ročníkem posiluje ofenzívu, aby veškerá tíha nespadala jen na ramena McDavida s Draisaitlem. Do Alberty se vrací známá tvář, vedení klubu se totiž domluvilo na podpisu smlouvy s Jessem Puljujärvim.

Začalo to slibně. Finský talent šel na draftu v roce 2016 na řadu už ze čtvrtého místa a Puljujärvi měl postupně vyrůst v ofenzivní hvězdu Oilers.

Jenže po sezoně 2018/2019, kdy mu vypršela nováčkovská smlouva, neměl o pokračování v Edmontonu zájem. Dvaadvacetiletý křídelník nebyl spokojen se svou pozicí v klubu a toužil po výměně jinam.

V tuto chvíli má na svém kontě rodák z Alvkarleby 139 startů v National Hockey League, v nichž nastřílel sedmnáct branek a na dalších dvaceti se podílel asistencí.

Od minulé sezony nastupuje Puljujärvi za finský Kärpät Oulu. Vloni se v šestapadesáti zápasech Liigy zaskvěl hned třiapadesáti kanadskými body (24+29). Letos zatím stihl jen dvě klání a jednu asistenci. 

Spekulovalo se mnohokrát o jeho výměně, nakonec však před začátkem nadcházející sezony zamíří zpět do Edmontonu. S Oilers se domluvil na velmi vstřícném kontraktu vzhledem ke klubu, jeho dvouletá smlouva totiž průměrně zatíží platový strop 1,175 miliony. 

„Myslím, že Jesse se po roce zpátky ve Finsku cítí dobře. Má za sebou skvělý ročník, skončil v elitní pětce střelců celé soutěže,“ říká na adresu staronové akvizice generální manažer Ken Holland. „Řekl bych, že pravděpodobně ztratil trochu sebevědomí, jako se to děje mnohým mladíkům, ale získal ho zpět a teď má ze sebe dobrý pocit,“ pokračuje Holland.

V týmu kolem kapitána Connora McDavida jsou připraveni dát mladým hráčům prostor, což by mělo platit i pro Puljujärviho. „Určitě je tu příležitost pro mladé útočníky. Vždy se ohlížíme po kvalitních mladých forvardech. Jsou tu pro ně stejné možnosti, jako v kterémkoliv jiném městě.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.