Mank: Fincherův černobílý film pokukující po Oscarech se představuje

David Fincher se po dlouhých šesti letech vrací na filmovou scénu s černobílým snímkem Mank, který uvede na Netflixu. Podívejte se na trailer filmu, který už teď patří k velkým adeptům na Oscara.

Film Mank je natočen kompletně černobíle, aby napodobil atmosféru filmů třicátých let. Producent Eli Roth o filmu říká: „Je to neuvěřitelná věc. (Fincher) fakt udělal černobílý třicátkový film. Vypadá to jako film ze 30. let a navozuje to ten pocit. Půjde na to tak 6 lidí, ale je to super.“

Mankiewicz byl člen literárního klubu a filmový kritik, jenž se stal hollywoodským scenáristou koncem 20. let, kdy Hollywood začínal se zvukovým filmem. Napsal úctyhodný počet snímků, jeho nejslavnější věcí je ale právě Wellesův Občan Kane. S tím jej pojí určitá aféra. Mankiewicz totiž tvrdil, že Orson Welles jej chtěl připravit o slávu, dokonce mu nabízel peníze za to, že se ve Wellsův prospěch vzdá svých tvůrčích zásluh.

Mankiewicze si zahraje Gary Oldman. V dalších rolích se objeví Tom Burke jako Orson Welles a Amanda Seyfried coby herečka Marion Davies.

Film Mank uvidíme na Netflixu od 4. prosince 2020.

Ze snímku Mank Davida Finchera.