Vláda na dva týdny pozastaví všechny sporty. Doufáme, že to nebude na déle, zní z FAČR

Vláda na dva týdny pozastaví všechny sporty. Doufáme, že to nebude na déle, zní z FAČR

Ačkoliv se zrovna všechny sporty na domácí scéně začaly postupně rozjíždět, nyní jim bohužel hrozí další stopka.

Jak zní v novém oznámení vlády, jejíž stanovisko vyšlo ve čtvrtek večer, počínaje od pondělí 12. října dojde minimálně na dva týdny k pozastavení všech sportovních činností. Zdali bude třeba tuto lhůtu o něco prodloužit, o tom rozhodnou čísla počtu nakažených nemocí covid-19.

„Vedení asociace si v rámci nouzového stavu uvědomuje nebezpečí narůstajícího počtu pozitivně testovaných osob. Na druhou stranu stále věříme, že venkovní sport je za dodržení všech platných hygienických opatření stále tou nejlepší možnou prevencí k pevnému zdraví nás všech," zněla slova tiskového mluvčího Michala Jurmana, jehož slova přepsal web eurofotbal.cz.

„Rozhodnutí vlády nezbývá než respektovat, zároveň ale doufáme, že bude časově omezeno jen na avizovanou dobu a budeme tak moci v soutěžích pod hlavičkou FAČR po této vynucené pauze následně pokračovat,“ doplňoval Jurman.

I když se jedná o neúprosné řešení, bohužel jej ke zpomalení nákazy bylo potřeba. Sama vláda se snaží být optimistická a věří, že se po dvou týdnech (počínaje od pondělí) vrátí vše k normálu.

Zákaz se vztahuje na všechny profesionální či amatérské soutěže. Jediná výjimka byla udělena mezinárodním utkáním, na nichž ovšem nesmí být přítomni diváci.