Hlavní obsah

Trump: Harrisová je monstrum a komunistka

Právo, drk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americký prezident Donald Trump se ostře pustil do demokratické nominantky na viceprezidentku Kamaly Harrisové. Udělal tak poté, co ho senátorka ve středeční debatě zkritizovala za přístup ke koronavirové krizi. Podle Trumpa je Harrisová „monstrum” a „komunistka”.

Foto: Elijah Nouvelage, Reuters

Senátorka Kamala Harrisová

Článek

Prezident Spojených států Trump se ve čtvrtečním rozhovoru pro stanici Fox Business dopustil mnoha kontroverzních výroků na adresu kandidátky na viceprezidentku Kamaly Harrisové.

„Tohle monstrum bylo včera na pódiu s Mikem Pencem, který ji mimochodem zničil,“ hodnotil Trump čtvrteční debatu. Všechno, co řekla, byla podle něj lež.

Druhá debata bude virtuální. Trump se jí účastnit nechce

Volby USA

Harrisovou označil za „komunistku, kterou nemá nikdo rád“. Zopakoval také krajně kontroverzní výroky z minulé prezidentské kampaně. „Ona chce otevřít hranice, aby sem mohli přijít vrazi a násilníci,“ řekl. Trumpova rétorika je přitom značně odlišná od té, co při debatě používal jeho viceprezident Pence.

Debatě kandidátů na viceprezidenta USA vévodila pandemie, nejvíce ale zaujala moucha

Amerika

Ten pětapadesátileté bývalé prokurátorce poděkoval za zájem o věci veřejné a pogratuloval jí k historickému úspěchu. Harrisová je totiž první ženou tmavé pleti, kterou jedna z dvou největších stran nominovala na druhou nejvyšší funkci v zemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám