Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Olomoucké volejbalistky nezaváhaly ani ve Šternberku, Ostrava porazila Přerov

Loňské volejbalové mistryně z Olomouce uspěly i ve čtvrtém zápase nové extraligové sezony. Ve Šternberku zvítězily 3:0 a vedou tak neúplnou tabulku soutěže. Tu ovšem poznamenaly karantény týmů, po víkendu se navíc zastaví. Hráčky Ostravy ještě v předehrávce zvládly porazit Přerov.

Radost volejbalistek Olomouce
zdroj: Facebook - VK UP Olomouc autor: Facebook - VK UP Olomouc

Hanačky přes léto zcela obměnily kádr a na dnešní výhře se bodově nejvíce podílely z nových posil Chorvatka Pilepičová a Finka Madsenová. Obě nasbíraly 12 bodů, o jeden méně měla španělská smečařka Schlegelová. Šternberk po karanténě prohrál i podruhé a tabulku uzavírá.

"Do zápasu jsme šli trošku vlažně. Prohrávali jsme až 17:13, tady nám velmi pomohl servis, kdy Maria Schlegelová dala dlouhou šňůru a dotáhla set do vítězství 25:17. To rozhodlo a zbytek jsme měli pod kontrolou. V důležitých okamžicích jsme si hodně pomohli servisem, s tím měl soupeř problémy, nemohl si přihrát a chyboval," řekl olomoucký kouč Petr Zapletal.

V předehrávce pátého kola Ostrava po špatném začátku porazila Přerov 3:1. "Jsem ráda, že se nám podařilo vrátit do zápasu po nevydařeném prvním setu. Pak už jsme předváděly volejbal, který jsme chtěly hrát," řekla kapitánka Helena Hrdličková. Dvaadvaceti body k výhře přispěla smečařka Žarnovická.

Výsledky:

3. kolo:

Šternberk - Olomouc 0:3 (-17, -19, -14)

Nejvíce bodů: Herdová 8, Wanczyková 5 - Pilepičová a Madsenová po 12, Schlegelová 11.

5. kolo:

Ostrava - Přerov 3:1 (-23, 13, 19, 17)

Nejvíce bodů: Žarnovická 22, Štrbová 16, Kalusková a Zemanová po 11 - Polášková 15, Kotlabová 12, Diatková 9.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články