Hlavní obsah

Nové knihy: Davisová, Haluzík a Fromm

Právo, Jan Šída

V aktuální nabídce zaujme publikace, která se zabývá sbíráním autogramů slavných osobností, dále studie zaměřená na architekturu postindustriálních měst i kniha myslitele Ericha Fromma, řešící problém hmotného a duchovního. A navíc audiokniha Kdo o tom mluví, jejíž text čtou herečky Jana Stryková a Lucie Juřičková.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Blake Crouch: Zhroucený čas

Epidemie, která se šíří neznámými prostředky a dohání své oběti k šílenství vzpomínkami na život, který nikdy nežili. Ale za běsněním, které obchází svět, však nestojí žádný patogen. Je to jen první šoková vlna, uvolněná ohromujícím objevem – to, co je v ohrožení, nejsou naše mysli, ale samotná struktura času. Detektiv Barry Sutton se v New Yorku dobírá pravdy, zatímco ve vzdálené laboratoři si neurovědkyně Helena Smithová zatím neuvědomuje, že ona sama drží klíč k tomuto tajemství.

Laser, 304 stran, 359 Kč

Obal knihy

Charlotte Nicole Davisová: Šťastné dívky

Clementine v sebeobraně zabije klienta a spustí tím lavinu událostí, které její život obrátí vzhůru nohama. Se skupinou dalších dívek se rozhodne riskovat nebezpečný útěk a pokusit se získat svobodu. V zemi jako je Arketta se však dá spravedlnosti dobrat jen těžko a Clementine navíc pronásledují ti nejlepší a nejzákeřnější lovci lidské i nelidské rasy.

Yoli, 344 stran, 299 Kč

Obal knihy

Sarah J. Maasová: Půlměsíční město: Rod země a krve

Bryce měla perfektní život, skvělou práci a na programu jeden legendární večírek za druhým, jenže pak démon zavraždil její přátele a ona zůstala sama a zlomená. Když údajný zabiják skončí za mřížemi, ale zločiny pokračují, Bryce se pustí do vyšetřování. A hodlá se pomstít.

CooBoo, 792 stran, 399 Kč

Obal knihy

Eva Csölleová, Vítek Formánek: Můžete se nám podepsat?

Jaký je nejstarší podpis na světě? Který podpis je nejcennější a nejdražší? Kdy se začaly sbírat první rukopisy? Jak a kdy vznikly první sbírky autogramů? Kdy a kde se otevřel první obchod s autogramy? Které autogramy se padělají nejčastěji? Kolik stojí v aukci podpis Jana Ámose Komenského? Odpovědi na tyto a další otázky jsou uvnitř publikace, která nás zavede mezi sběratele autogramů či rukopisů a podělí se s námi o vzrušení ze setkání se slavnými osobnostmi.

Petrklíč, 216 stran, 249 Kč

Obal knihy

Radan Haluzík: Město naruby

Město nejsou jen stavby, ulice, náměstí, infrastruktura, zeleň a parky – tedy místa s jasnou funkcí –, ale i tisíce míst mezi nimi, která zdánlivě k ničemu nejsou. Odvrácená strana města, terén, o jehož životě toho moc nevíme. Jak tato místa v historii vznikala, jak vznikají dnes a proč je jich v našich městech v současné době tolik? Jaký mají urbanistický, ekologický i sociální život? Tato kniha nahlíží naše postsocialistická, postindustriální a globalizovaná města z pohledu naruby.

Academia, 400 stran, 695 Kč

Obal knihy

Deborah Stoneová, Nick Dalton: Plavby po velkých řekách světa

Poutavý text autorů, rozdělený podle kontinentů, popisuje trasy řek od jejich pramenů a zabývá se splavitelnými i nesplavitelnými úseky. Některé z cest jsou jednodenní výlety, jiné trvají dva týdny, nebo i déle, a zahrnují i několik zemí. Ať už je jejich délka nebo šířka jakákoliv, na řekách jsou často k vidění přírodní divy, volně žijící zvěř, lidmi vytvořené zázraky stavitelství a architektury, hlavní města a historické památky, stálé i neustále se měnící scenerie.

Slovart, 208 stran, 699 Kč

Obal knihy

Erich Fromm: Mít, nebo být

Autor analyzuje povahu západní společnosti, hledá původ jejích problémů a nabízí alternativu jejího vývoje. Popisuje dva základní způsoby života: Zatímco „mít“ se zabývá získáváním a soutěží, „být“ se zaměřuje na vnitřní spokojenost a harmonii. Naše společnost si cení vlastnictví (majetku, statusu, úspěchu, požitků…), avšak rostoucí ekologické problémy nás nutí ke změně priorit a novému zaměření na sounáležitost se světem, rozvoj tvořivosti, osobní zodpovědnost a svědomí.

Portál, 240 stran, 329 Kč

Obal knihy

Lesley Kara : Kdo o tom ví?

Astrid Phelpsové je dvaatřicet a po letech, kdy se ne zcela úspěšně živila jako scénografka, se snaží začít znovu – a především vypořádat se závislostí na alkoholu, která ji už o dost připravila. I když by si to všechno představovala úplně jinak, nastěhuje se po návratu z londýnské léčebny ke své střízlivé, bohabojné matce v poklidném přímořském městečku Flinstead. Když se seznámí se sympatickým mladíkem Joshem, zdá se, že i ona možná dostane novou šanci. Text čtou herečky Jana Stryková a Lucie Juřičková.

Témbr, 9 hodin 35 minut, 349 Kč

Obal audioknihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám