Colosseum má nového ředitele. Je jím Pavel Fuchs

Novým ředitelem a předsedou představenstva obchodníka s cennými papíry Colosseum se stal Pavel Fuchs. Ve funkci nahrazuje Štěpána Pírka, který zde působil více než 20 let. Štěpán Pírko současně prodal novým akcionářům svůj majetkový podíl a bude se věnovat jiným aktivitám. 

„Colosseum se jako obchodník s cennými papíry dlouhodobě specializuje na obchodování s finančními deriváty a komoditami. V uvedené oblasti se stal předním zprostředkovatelem v České republice. Záměrem stávajícího vedení je rozšířit nabídku poskytovaných produktů a rozvinout další služby zejména v oblasti správy majetku. Úspěch ve změně strategie je již vidět v letošním více jak čtvrtmiliardovém nárůstu vkladů do ETF produktů či ve spolupráci s nemovitostním fondem NEMO. V podobném směrování bychom rádi pokračovali i nadál s cílem se do tří let stát předním obchodníkem s cennými papíry v České republice, zaměřeným na dlouhodobou správu prostředků našich klientů.“ říká nový předseda představenstva.

Pavel Fuchs je absolventem Masarykovy univerzity a celý svůj profesní život pracoval na kapitálovém trhu. Praxi v oblasti obchodování s cennými papíry má již od roku 1996, kdy pracoval v pozici makléře v různých společnostech. Působil v Komisi pro cenné papíry a následně vedle dalších funkcí byl například členem představenstva a náměstkem generálního ředitele v České pojišťovně, Chief Investment Officer pro CEE v Generali PPF Holdingu, byl místopředsedou představenstva v PPF bance s odpovědností za řízení rizik a v současné chvíli je předsedou představenstva a spolumajitelem společnosti Proton investiční společnost. 

Colosseum (www.colosseum.cz) je ryze českou společností, která svou činnost zahájila v roce 1997. Investorům umožňuje přístup na světové kapitálové trhy pro obchodování s akciemi, dluhopisy, měnami a komoditami, poskytuje správu portfolií a je lídr v investování do nízkonákladových ETF fondů. Výnosy společnosti Colosseum dosáhly v roce 2019 40,1 milionu korun a hospodářský výsledek byl 2,3 milionů korun.