Světy Postavy Diskuse Uživatelé Podpoř Přihlásit

Marie Pešková

Marie Pešková
(43 hlasů)
78%
přihlaš se a hodnoť
Věk
40 Let
Pohlaví
Žena
Titul
Učitelka
Role
Vedlejší
Karma
spoiler (zobraz kliknutím)Kladná
Marie Pešková je třídní učitelka studentů 9.A. Jedná se o jednu z vedlejších postav pohádky Dívka na koštěti. Bydlí v bytě vedle Bláhových se svým manželem Karlem, který je sochař. Její roli ztvárnila česká herečka Jana Drbohlavová.


Charakter a vzhled
Marie Pešková je výrazného vzhledu. Je krásná, hodná, milá a starostlivá. Dále je to přísná učitelka a staroslivá a milující manželka. Má menší a štíhlou postavu, světle hnědé vlasy a modré oči. Po většinu filmu má hlodavčí zuby. Nosí na sobě pokaždé jiné oblečení.

Pozor: Následující část textu může obsahovat vyzrazení děje a osudu postavy!

Poprvé se objevila na balkoně svého bytu. Poprosila rodinu Bláhových o ocet a sdělila jim, že jejich Honza dostal špatnou známku z matematiky. Následující den slyšela ve své učebně pípání kuřete. Zjistila, že je to od Honzy Bláhy. Šla k jeho lavici a viděla tam novou žákyni Saxanu. Ptala se na její původ. Poté začala zkoušet jednoho žáka z hlodavců. Saxana začala vyrušovat hodinu, a tak jí Marie přikázala, aby si sedla vedle Mikyho Rouska. Pokárala Honzu, ať nedělá Saxaně mluvčího. Ve stejnou chvíli viděla, jak Miky zlobí a vyzvala jej k tabuli. Chtěla po něm, aby vyjmenoval hlodavce. Protože to vůbec neuměl, dala mu pětku. Viděli, že v tom žáci mají zmatek, a tak jim to napsala na tabuli. Během toho jí Saxana přičarovala hlodavčí zuby a snažila se je skrývat.

Po vyučování šla do sborovny. Chtěla kolegům uvařit kávu, ale nešlo jí to. Poté vyzvala Mikyho Rouska, Bohouše Adámka a Čendu Bujnocha, aby šli do sborovny a slušně zaklepali. Když se vrátila do sborovny, viděla, neviděla tam nikoho ze svých kolegů. Při cestě domů potkala pana Rouska a pana doktora Boublíka a oznámila jim, že se konference nekonala, protože všichni někam zmizeli. Omylem jim ukázala své hlodavčí zuby.


Doma její manžel opravoval sochu císaře Napoleona. Sdělila mu, že probírala hlodavce a najednou dostala hlodavčí zuby. On jí na odpověděl, že měla štěstí, protože kdyby probírala nosorožce, tak by měla místo nosu věšák. Zanedlouho k nim přilétla Saxana na koštěti. Marie se na ni velmi rozzlobila. Její manžel se zranil a ona ho podpírala a přikázala Saxaně, aby zvedla sochu. Viděla, že má Saxana zacpanou pusu a svázané ruce, a tak ji toho zbavila. Dozvěděla se od Saxany, že se k nim dostala omylem a že chtěla vedle k Bláhům. Během ošetřování svého manžela se dozvěděla od Saxany, že jsou učitelé pedagogického sboru proměněni v pruhované králíky. Marie řekla svému muži, že ho odveze na rentgen.

V následující scéně šla k paní Vondráčkové pro králíky a převezla je na králičí statek. Druhý den ráno se objevila u Bláhů. Během toho viděla Honzu se Saxanou, jak letí spolu na koštěti a byla z toho překvapená. Na konci filmu se objevila ve sborovně. Spatřila, jak se Miky a jeho dva kamarádi proměnili opět v kluky. Zastavila je, ať nikam nechodí, neboť si chtěla s nimi vyřídit hanebné poškození pomníku císaře Napoleona. Bylo jí divné, že mají králičí uši. Poté Marie dostala díky Saxaně svoje zuby zpět. V tu samou chvíli viděla Saxanu, jak skáče z okna a bála se o ní.
Autoři popisu: frantiseklouka; -
Blízcí

pro MÉNĚ REKLAM se přihlaš a komentuj postavu Marie Pešková

100%
31.10.2019 18:32
V noci na pondělí 28.října 2019 nám zemřela herečka Jana Drbohlavová ve věku 78 let. Podle jejího exmanžela jí postupně přestalo sloužit zdraví. Kromě mrtvice přišly i další zdravotní problémy. Pohřeb bude mít v soukromí ve středu 6.11.2019 v malé obřadní síni ve Strašnicích. Kromě Marie Peškové ji znám ještě jako paní Hermanovou ze seriálu Arabela. Byla to skvělá herečka a bude jí věčná škoda. Upřímnou soustrast celé její rodině.
#495798      
+2
Ravus
Nechť je jí země lehká.
14.11.19 17:24

100%
9.6.2018 19:28
Mělo by být napsáno Marie Pešková a učitelka pouze v titulu. Vždyť se jí říkalo ''Marie''.
#471142      
+0

70%
25.11.2011 20:10
Už se zase něco děje?!
#73291      
+4

12113. nejlepší postava
přidal: terry fox
Další ze světa
Karel Pešek
2399 zobraz
Laštovková
2184 zobraz
Miky Rousek
10709 zobraz
pacientka
2562 zobraz

Všechny postavy

Hodnocení uživatelů

PRAETORIAN - 60%
PokemoniCZ - 90%
pointa006 - 20%
frantiseklouka - 100%
Kyra - 70%
terry fox - 70%
Filipes3 - 100%
Marco - 80%
Buffyak - 30%
Werwolfo - 100%
Phil22 - 60%
Hobit - 100%
Aife - 100%
majajurickova - 100%
slecna sy - 80%





Postavy.cz © 2008-2024 | kontakt | pomoc | vypnout náhledy
Původní texty, obrázky, nebo zdrojový kód těchto stránek nesmí být bez souhlasu šířeny.
Tento web používá soubory cookie, přítomností zde s tím souhlasíte.


Načtení stránky za 0 - 0.0403