InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vlastivědný výlet do Vitic

    sobota 27.4 8:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně – sraz před starou radnicí

  • Mladfest – hudební festival s výstava ZUŠ, promítáním filmů a trhy

    sobota 27.4 9:00 - Mladějovice, tvrz

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

V písecké nemocnici zprovoznili covidovou stanici. Některé plánované operace se odloží

PÍSEK - V souvislosti s šířením koronaviru platí od středy 7. října v Nemocnici Písek nový režim. Jeho součástí je opětovný vznik Covidové stanice s Jednotkou intenzívní péče pro pacienty s tímto onemocněním a vznik covid ARO.

 

„Vzhledem k přesunu personálu do covidových stanic a péči o pozitivní pacienty, jsme nuceni omezit běžné výkony. Jinými slovy - odložíme část plánovaných výkonů nebo operací, u nichž to lze, omezíme chod v následné a rehabilitační péči. Pacienty, kterých se to bude týkat, vždy dopředu vyrozumí naši zaměstnanci," uvedl předseda představenstva Nemocnice Písek Jiří Holan.

Písecká nemocnice má v novém režimu vyčleněna lůžka standardního typu, jednotku intenzívní péče a lůžka ARO s možností ventilace. Pro operace budou v následujícím blízkém období fungovat tři sály ze čtyř, jeden další zvláštní sál bude určen operacím pacientů, kteří mají covid. Podle aktuálního vývoje lze předpokládat další opatření. Intenzivní péči řídí v každé nemocnici po celém Jihočeském kraji primáři anesteziologicko-resuscitačních oddělení (ARO), chod nemocnice spoluřídí pandemický štáb.

V nemocnici trvá zákaz návštěv, povoleny jsou dle nařízení ministerstva zdravotnictví pouze u nezletilých pacientů, pacientů s omezenou svéprávností, u nevyléčitelně nemocných a rodiček.

Odběrové místo u nemocnice je v provozu každý pracovní den, laboratoř na zkoumání vzorků funguje denně. „Vyšetřit se u nás mohou zatím nechat i samoplátci. Pouze jsme zavedli objednávkový systém, abychom zamezili zmatkům a frontám v prostoru odběrů," sdělil Jiří Holan.

V písecké nemocnici je nyní hospitalizováno devět pacientů s onemocněním covid, z nichž je jeden na jednotce intenzívní péče, čtyři na ventilaci a čtyři pacienti na standardu. Pozitivních je i osm zaměstnanců, kteří zůstávají doma v izolaci. „Máme kolem devíti set zaměstnanců, takže tento počet nemocných zatím neohrožuje chod nemocnice. Pokud ale budou přibývat, pandemický štáb může uvažovat o využití studentů zdravotnických škol, mediků nebo změně struktury nemocnice s další redislokací personálu," doplnil Holan.

 

Diskuse k článku - 8 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Marie 

    Reagovat

     

    Covidová jednotka zřízena,ale o testované /bez výsledku/ se starají žákyně 4.ročníku Szš pouze v rouškách .Přijde výsledek,pacient POZITIVNÍ a tak žákyně šup do karantény.Kdo nese zodpovědnost za tuto nehoráznost??? Kdo si mohl dovolit poslat žákyně k takovému pacientovi?Fakta z 8.10 2020 z interního odd.Hlavně že jsou sestry vybaveny skafandry,štíty....atd.Je mi z toho smutno????

    Vloženo 10.10.2020 13:45:51

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Fakt trapárna ten covid

    Vloženo 9.10.2020 19:53:03

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Ty jsi ubožačka:(((

    Vloženo 9.10.2020 17:49:24

  • Miluše 

    Reagovat

     

    Jděte už někam s nějakým covidem.

    Vloženo 9.10.2020 14:19:14

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Tak to nečtěte. Já si zprávy také vybírám, a protože na JČteď je samý sport, tak jsem ráda za každý zajímavý článeček. Tenhle mě jako jeden z mála zaujal.

      Vloženo 9.10.2020 16:43:01

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        kolik jinak nemocných lidí musí zemřít, než skončí tato šaškárna s cvičením civilní obrany.

        Vloženo 9.10.2020 22:10:50

      • Batman 

        Reagovat

         

        Ted uz bude se sportem chvili pokoj, protoze Prymula

        Vloženo 9.10.2020 22:35:56

    • Milda 

      Reagovat

       

      Vy jste k..

      Vloženo 9.10.2020 21:33:16

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace