pá 9.10.2020
MUZ

Dobře zvládnutá příprava: Baník - Blansko 4:1

Přípravný zápas s druholigovým Blanskem Baník zvládl. Dva góly vstřelil Nemanja Kuzmanovič, Pepe Mena se trefil jednou a Filipu Kaločovi na jeho gól přihrál. Baník vyhrál na Bazalech 4:1.

První velmi pohledná kombinace v podání Baníku byla k vidění v 15. minutě. Jan Juroška přihrál Davidu Buchtovi, ten bez váhání nabídl balon do šestnáctky Tomáši Zajícovi, jenž z gólové pozice přestřelil.

O tři minuty později si Tomáš Zajíc naběhl na dlouhý míč za obranu Blanska, vrátil zpět Milanu Jiráskovi, jenž odcentroval a u vzdálenější tyče našel úplně volného Nemanju Kuzmanoviče. Ten měl dost času, aby nabídnutou šanci s přehledem využil – 1:0.

O tři minuty později mohl zvýšit Adam Jánoš, pálil však nad.

Pak pozlobil domácí obranu hostující Pavol Ilko. Prosmýkl se šestnáctkou, dostal se až ke střele, na tu mu už ale nezbylo dost sil, a tak Viktor Budinský neměl se zákrokem příliš práce.

Vzápětí přihrál na druhé straně Jan Juroška Milanu Jiráskovi, jehož ránu vyrazil gólman Pavel Halouska.

A ve 26. minutě trefil David Buchta po přihrávce Daniela Holzera tyč. Tu ostatně kontaktoval i Jan Juroška, který to zkusil po šikovném uvolnění dobrou střelou levačkou. Mezitím se na druhé straně mohl prosadit Tomáš Vasiljev. Průnik zakončil střelou nad.

Ve 37. minutě přišlo vyrovnání. Filip Žák využil prostor na své levé straně, dostal se až před Viktora Budinského a zblízka ho prostřelil. O pět minut později ale vrátil Baníku vedení tvrdou ránou Nemanja Kuzmanovič.

Po přestávce zaujal nejdříve svým nástupem na hřiště i následným výkonem šestnáctiletý stoper Ondřej Kukučka. 

Pak hlavičkoval Tomáš Zajíc zblízka nad a hostující Marián Štrbák po přímém kopu mířil z dobré vzdálenosti nepříjemnou střelou vedle.

V 65. minutě si na centr z pravé strany naběhl k hranici šestnáctky Pepe Mena. Míč letěl trochu za něj, Španěl jej však v těžké pozici přesto dokázal trefit z voleje a jeho krásná rána jen těsně minula branku.

O chviličku později se ale nový hráč dokázal zapsat mezi střelce. Akci potáhl k šestnáctce po pravé straně Martin Fillo, po jeho přihrávce střílel Dyjan Carlos de Azevedo, sražený míč se dostal k Pepe Menovi, a ten nezaváhal – 3:1.

A v 69. minutě unikal po levé straně Muhamed Tijani, dal balon na hranici šestnáctky Pepe Menovi, jenž hru okamžitě posunul na pravou stranu, kam nabíhal Filip Kaloč. A jeho rána byla výstavní – 4:1.

Pepe Mena pak ještě poslal do šance Muhameda Tijaniho, jenž mířil vedle, na druhé straně trefil Vasiljev krásnou ranou břevno.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

LUBOŠ KOZEL: "Výsledek je pozitivní, přesto naši slabinou byla efektivita. Už v první půli jsme nedali pět, šest šancí, dvakrát tam byla tyč. Měli jsme tam ale i okýnka směrem dozadu a i Blansko mohlo dát nějaký gól. Pepe ukázal, proč jsme ho přivedli. Je pohyblivý, pracovitý, silný na míči. Věřím, že i ta vstřelená branka mu pomůže k adaptaci."

Statistiky hráčů

statistiky hráčů nejsou k dispozici

Statistiky brankářů

statistiky brankářů nejsou k dispozici

Informace o utkání

9.
pátek
října
Baník VS Blansko
Přátelská utkání

Statistiky

Poločas: 2:1
Branky: 19. Kuzmanovič (Jirásek), 43. Kuzmanovič (Jirásek), 65. Mena (odražený míč), 69. Kaloč (Mena) – 38. Žák.

Sestavy

Baník

Budinský – Juroška (60. Fillo), Pokorný (46. Kukučka), Stronati (78. Lalkovič), Holzer (60. Fleišman) – Buchta (60. de Azevedo), Jánoš (46. Kaloč), Kuzmanovič (60. Mena), Jirásek (60. Tetour), Potočný (60. Drozd) – Zajíc (60. Tijani).

Blansko

Halouska – Helebrand, Vincour, Štrbák, Klusák – Lahodný – Ilko, Vasiljev, Harba, Žák – Holek.
10
Matěj
Šín
30
Jiří
Letáček
28
Filip
Kubala
17
Michal
Frydrych
77
Gigli
Ndefe
26
Filip
Blažek
9
David
Buchta
19
David
Lischka
12
Tomáš
Rigo
13
Samuel
Grygar
7
Karel
Pojezný
35
Jakub
Markovič
29
Ladislav
Takács
20
Abdullahi
Tanko
0
Paixao da Silva
Ewerton
11
Eldar
Šehić
5
Jiří
Boula
15
Patrick
Kpozo
4
Robert
Mišković
24
Jan
Juroška
21
Jiří
Klíma