9. října 2020 • 12:50

Volní Češi na trhu NHL: střelec Kubalík, tvrďák Gudas i šampion Rutta

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
  • Řada českých hokejistů v NHL zřejmě bude muset zkusit štěstí na trhu volných hráčů. Zájem by měl být především o beka Radka Gudase (vpravo)Řada českých hokejistů v NHL zřejmě bude muset zkusit štěstí na trhu volných hráčů. Zájem by měl být především o beka Radka Gudase (vpravo)FOTO: koláž iSport.cz

    Během dneška se oficiálně otevře trh s volnými hráči NHL. Ve hře jsou opět zvučná jména jako Taylor Hall, Alex Pietrangelo, Braden Holtby, Torey Krug, Anton Chudobin nebo třeba Dominik Kubalík a s ním ještě dalších devět českých hráčů. Zámořská liga zmrazila platové stropy, situace ve světě není příznivá. Jednání však bývají náročná vždycky. Někdo by mohl mít jasno brzy, někdo si musí počkat.

  • Dominik Kubalík (25 let) – Chicago, útočník

    Dominika Kubalíka a jeho agenta Jiřího Hamala čeká těžké jednání o nové smlouvěFoto Barbora Reichová (Sport)

    V Chicagu si střelce 30 gólů v základní části po vynikající první sezoně považují. Nováčkovská smlouva vypršela, český útočník získal postavení chráněného volného hráče. Blackhawks pustili brankáře Crawforda, plzeňského ostrostřelce si chtějí udržet. Vzhledem k jeho malým zkušenostem v NHL i zmrazení platového stropu to vypadalo spíš na krátkodobější kontrakt.

  • Radek Faksa (26) – Dallas, útočník

    Radek Faksa slaví gól ColoraduFoto reuters

    V play off se osvědčil především jako těžko postradatelný obranář, hlídal nejlepší útoky soupeřů. Kvůli zraněnému zápěstí však nedohrál, ve finále Stanley Cupu už nenastoupil. V klubu s ním však byli nadmíru spokojeni, ve středu mu Stars předložili kvalifikační nabídku.

  • Radko Gudas (30) – Washington, obránce

    Obránce Washingtonu Radko Gudas si myslí, že v následující sezoně už dres Capitals nejspíš neobleče.Foto profimedia.cz

    Bojovný zadák strávil poslední rok ve Washingtonu a ke konci základní části odnesl to, že klub začal víc inkasovat. Moc nehrál, přišel podobně založený Brenden Dillon, s nímž Capitals navíc prodloužili o čtyři roky. To byl další signál pro Gudase, který byl připravený jít na trh volných hráčů. Nejčastěji se mluvilo o Torontu.

  • Jan Rutta (30) – Tampa Bay, obránce

    Pokud si Jan Rutta nebude dělat vysoké finanční nároky, měl by být na trhu o něho zájemFoto Profimedia.cz

    Z bujarých oslav triumfu do reality, smlouva s Tampou vypršela, budoucnost je otevřená. Přes Písek, Kadaň a Chomutov se prodral do NHL a vyhrál Stanley Cup. Čerstvý šampion prošel těžkou, ale jedinečnou cestu. Na druhou stranu ho však brzdila zranění.

    Stanley Cup oslavím českým pivem, směje se Rutta
    Video se připravuje ...

  • Michael Frolík (32) – Buffalo, útočník

    Michael Frolík nemá za sebou povedenou sezonu, nasbíral jen 14 bodů v 57 zápasechFoto Profimedia.cz

    V posledních pěti letedch vydělával 4,3 milionu dolarů ročně (99 milionů korun), po sezoně, v níž byl trejdován z Calgary a posbíral 14 bodů (6+8), však musí slevit nebo se třeba i ohlédnout jinde. Ruská varianta asi nepřipadá v úvahu, půvabněji se jeví Švýcarsko, zámoří zůstává prioritou.

  • Tomáš Nosek (28) – Vegas, útočník

    Tomáš Nosek válí v NHL v barvách Vegas Golden KnightsFoto Profimedia.cz

    Pardubický odchovanec přišel do Golden Knights z Detroitu, působil v nich poslední tři sezony. Podával vyrovnané výkony, ale v pořadníku útočníků se výš neposunul. Před rokem podepsal roční kontrakt, podle některých zdrojů se může z města hazardu stěhovat jinam.

  • Dominik Simon (26) – Pittsburgh, útočník

    Útočník Pittsburghu Dominik Simon podstoupil operaciFoto Profimedia.cz

    Úspěšně se držel dva roky v našlapané sestavě Penguins, často nastupoval v útoku s kapitánem Sidneym Crosbym. Pittsburgh ho však po pěti letech pouští, odchovanec Sparty to musí zkusit na trhu volných hráčů.

  • Jakub Zbořil (23) – Boston, obránce

    Obránce Jakub Zbořil z organizace Boston Bruins se před novou sezonou rozehraje v KometěFoto profimedia.cz

    V NHL za pět let v organizaci Bruins zatím sehrál jen dva duely, celý minulý ročník strávil na farmě v Providence. Poslední dvouletá smlouva skončila, ovšem v Bostonu s ním podle všeho počítají dál. Dostal kvalifikační nabídku, proslýchalo se, že prodlouží o dva roky s tím, že kontrakt bude jednocestný.

  • Filip Chlapík (23) – Ottawa, útočník

    Útočník Filip Chlapík začal ve Spartě porážkou s LibercemFoto Michal Beránek / Sport

    Momentálně hraje za Spartu v extralize. Tři sezony se pohyboval mezi NHL a farmou Ottawy, kde se zatím výrazněji neprosadil. Senators se do začátku příští sezony asi dost změní, rodí se tam zajímavý tým. Otázkou je, zda zůstane i pražský rodák Chlapík.

  • Vladimír Sobotka (33) – Buffalo, útočník

    Vladimír Sobotka může doufat, že Ralph Krueger mu bude víc důvěřovatFoto Profimedia

    Jeho působení v posledním ročníku poznamenalo zranění kolene. Dosud bral 3,5 milionu dolarů na sezonu (80,5 milionu korun), to patří minulosti, je možné, že se do NHL nevrátí. Odchovanec Třebíče je údajně otevřený návratu do Evropy.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud