bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V Chicagu se po 15 letech loučí legenda, další v NHL končí kariéru

9. října 2020, 13:34

Adam Bagar

Vícenásobní vítězové Stanley Cupu se loučí. Útočník Justin Williams po 19 sezonách strávených v NHL s bohatou kariérou, brankář Corey Crawford (na snímku) po 15 letech s Chicagem.

„Děkuji vám všem, končím s hokejem,“ prohlásil na oficiálních stránkách zámořské hokejové soutěže dojatý Justin Williams, kterého před 20 lety draftovala v prvním kole Philadelphia. Kromě Flyers působil také v Los Angeles, Washingtonu a v Carolině.

Celkem sehrál v základní části NHL 1 264 utkání, v nichž vstřelil 320 gólů a přidal 477 asistencí. Dalších 102 bodů za 41 branek a 61 nahrávek zaznamenal v play off. Hned třikrát dosáhl na Stanley Cup – v roce 2006 s Hurricanes a v letech 2012 a 2014 s Kings.

Dvojnásobný mistr světa proslul jako „Mr. Game 7“

Dvojnásobný kanadsky mistr světa z let 2004 a 2007 před šesti lety získal rovněž prestižní Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče vyřazovacích bojů, ve kterých proslul zejména skvělými sedmými zápasy a vysloužil si za to přezdívku „Mr. Game 7“.

Dnes už 39letý Williams v klíčových bitvách play off dosáhl na 15 bodů s bilancí sedmi branek a osmi nahrávek, což se nikomu jinému dosud nepodařilo. Jeho tým v těchto devíti zápasech navíc neuspěl v jediném, hned osmkrát odešel Kanaďan jako vítěz.

Smutní také fanoušci Chicaga. Po patnácti letech se v klubu loučí brankář Corey Crawford. Za Blackhawks odchytal celkem úctyhodných 584 zápasů, klub s ním ale už nepodepsal novou smlouvu. 35lety Kanaďan si tak v NHL vyzkouší trh s volnými hráči.

Crawford ve "Windy City" zůstane navždy legendou. Chicagu vychytal dva Stanley Cupy v letech 2013 a 2015, dvakrát získal také Jennings Trophy pro brankáře s nejméně inkasovanými góly v sezoně. Kam by nyní mohly vést Crawfordovy další kroky?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.