Moje šťastná hvězda

Přes všechno utrpení byla herečka ráda na světě

Moje šťastná hvězda

STELLA ZÁZVORKOVÁ (†83) neměla v životě zrovna na růžích ustláno. Její život byl jako na houpačce. Utekl jí manžel, dcera spáchala sebevraždu a ona nakonec zemřela úplně sama. Proč měla takovou smůlu?

Legendární herečka Stella Zázvorková (†83) se narodila v umělecké rodině 14. dubna 1922 v Praze. Má za sebou několik stovek natočených filmů a nespočet divadelních představení. Osud se s ní ale v osobním životě vůbec nemazlil. Přišla o vše, o co jen mohla.

Milovnice smíchu si také pobrečela

Každý, kdo herečku znal, věděl, jak moc pozitivním člověkem byla. Při každém natáčení či divadelních zkouškách rozdávala úsměvy a téměř vždy byla vesele naladěná, i když jí samotné bylo zrovna třeba do breku. Jako na jedno velké sluníčko na ni vzpomíná třeba Jiřina Bohdalová (89).

,, Usměvavějšího člověka, než byla ona, neznám,“ říká často. Už jako malá holčička toužila po tom, být slavná, ovšem herectví ji nadchlo až v pubertě. Začala tedy docházet do dramatického kroužku. Z toho ale musela záhy odejít, neboť měla nastoupit na střední školu a se studiem by divadlo nestíhala.

Rodina dbala na její vzdělání

Pocházela z umělecké rodiny a později žila pouze s tatínkem Janem Zázvorkou starším (†79), jenž je autorem Národního památníku na pražském Vítkově, a svým bratrem, Janem mladším (†77). Ti
chtěli, aby měla malá Stella dobré vzdělání.

V patnácti odešla z domova

Zatímco později na tatínka a bratra vzpomínala s láskou, s maminkou prý tak dobré vztahy mít neměla, spíš by se dalo říct, že jejich vztah byl velmi špatný. Většinu času totiž měla svou dceru jen urážet a pohrdat jí. Její matka totiž byla vyhlášená krasavice, dcera už takové štěstí neměla.

Navíc jí měla často říkávat, že není

Zbývá vám 77% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden