Putování po ztracených městech

Atlas ztracenych mest
Krásně a bohatě ilustrovaný atlas ukáže čtenářům z pohodlí domova více než čtyřicet měst, ze kterých jednoho dne vymizel z různých příčin veškerý život. Ať už se jedná o San Zhi, Mari či Pripjať na Ukrajině. Kniha doplňuje unikátní sérii vycházející v cestovatelské edici Za obzor.

Atlas ztracených měst přibližuje skutečné osudy více než čtyřiceti sídel, z nichž se vytratil život. Ať už bylo příčinou lidské šílenství, přírodní katastrofy, dějinné zvraty či hospodářský úpadek, všechna tato místa vyvolávají otázky. Někdy nás zneklidňují a děsí, ale pokaždé otevírají dveře do fascinující minulosti.
Krásně ilustrovaná kniha francouzské historičky Aude de Tocqueville nás provede od futuristického tchajwanského městečka San Zhi až po ukrajinskou Pripjať, bleskově evakuovanou po jaderné katastrofě v Černobylu, či sumerské město Mari, ztracené uprostřed Sýrie.

Ukázka z knihy

Atlas ztracenych mest ukazka

Atlas ztracenych mest ukazka 1

O edici

V edici Za obzor vychází knihy o putování, cestování a mořeplavectví. Skutečné i smyšlené příběhy, které se odehrávají na vzdálených a odlehlých místech světa. Literatura o volání dálek a touze po dobrodružství.

zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize

Atlas ztracených měst

Autorka: Aude Tocqueville
Ilustrovala: Karin Doering-Frogerová
Přeložila: Barbora Šůchová

Počet stran: 144
Vazba: vázaná
Formát: 190×265 mm
ISBN: 978-80-88268-33-8
Doporučená cena: 498 Kč

Knihu Atlas ztracených měst vydalo nakladatelství 65. pole.

O autorce

Aude Tocqueville je francouzská historička, která se ve svých knihách zabývá historickými a uměleckými tématy.


logo 65 pole 120x60

Nakladatelství 65. pole bylo založeno v roce 2007. Sídlí v Praze na Palmovce. Vydává českou i překladovou beletrii, naučné knihy, životopisy a dětskou literaturu. Zaznamenalo mimořádný úspěch s knihou Tomáše Sedláčka Ekonomie dobra a zla, která daleko překročila hranici svého žánru, dočkala se zahraničních ocenění, divadelního zpracování a byla přeložena do 16 jazyků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAtlas ztracených měst

Tocqueville, Aude de

65. pole, 2020

Napsat komentář