Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Kubalík zůstává v Chicagu, Faksa prodloužil v Dallasu. Gudas posílí Floridu, král Henrik jde za Ovečkinem

V pátek v 18 hodin se otevřel trh s volnými hráči v NHL a kromě známých výměn se oficiálně začaly zveřejňovat nové podepsané smlouvy. Dominik Kubalík, který se v první sezoně mezi zámořskou elitou blýskl třiceti nastřílenými góly v dresu Chicaga, prodloužil s klubem o dva roky za 7,4 milionu dolarů. Další roční prodloužení smlouvy si vysloužil i Tomáš Nosek ve Vegas. Radek Faksa podepsal jako chráněný volný hráč novou pětiletou smlouvu na 16,25 milionu dolarů s Dallasem. Obránce Radko Gudas bude po Washingtonu pokračovat v dresu Floridy Panthers.

Patrick Kane a Dominik Kubalík oslavují gól Chicaga v utkání NHL
zdroj: AP autor: Paul Beaty

Oproti dosavadnímu kontraktu si odchovanec Plzně výrazně polepší, předešlá smlouva Kubalíkovi zajišťovala plat 925 000 dolarů.

Kubalík má za sebou premiérovou sezonu v NHL, ve které se hned zařadil mezi hlavní hvězdy Blackhawks. V 68 zápasech základní části vstřelil 30 branek, přidal 16 asistencí a dostal se mezi trojici finalistů Calder Trophy pro nejlepšího nováčka soutěže. V play-off přidal další čtyři góly a čtyři asistence. Byl druhým nejlepším střelcem Chicaga.

"V Chicagu jsem chtěl zůstat, udělal jsem si tam nějaké jméno. Doufám, že to bude pokračovat," uvedl Kubalík pro iSport.cz.

"Pořád jsem věřil, že se nějak domluvíme a že obě strany budou spokojené, což doufám, že jsou. Spadlo to ze mě a teď už se můžu soustředit na to, abych se připravil a svoje místo obhájil," doplnil.

Gudas, který strávil poslední sezonu u Capitals, kývl na nabídku Floridy. S Panthers podepsal na tři roky za 7,5 milionu dolarů. Důrazný bek se tak vrací do "slunečného státu", na začátku zámořské kariéry hrál za konkurenční Tampu Bay.

Trhu s volnými hráči se věnoval Hokej fokus podcast:

S vedením Golden Knights Nosek uzavřel z pozice nechráněného volného hráče novou roční smlouvu s příjmem 1,25 milionu dolarů. Mírně si tak polepší, v minulé sezoně měl plat rovný milion. S klubem podepsal už potřetí roční smlouvu.

V uplynulé sezoně nastoupil pardubický rodák během základní části do 67 zápasů a připsal si 15 bodů za osm branek a sedm nahrávek. V play-off přidal za osm utkání dva góly a asistenci, tým vypadl až ve finále Západní konference.

Faksa si v dresu letošního finalisty Stanleyova poháru připsal v 66 zápasech nedohrané základní části NHL v 66 zápasech 20 bodů za 11 branek a devět asistencí. V play-off nasbíral v 19 utkáních osm bodů za tři góly a pět přihrávek.

Přišel ale o celou finálovou sérii s Tampou Bay, které Stars v Edmontonu podlehli 2:4 na zápasy. Faksa se zranil ve třetím utkání finále Západní konference proti Vegas, které Dallas vyřadil po vítězství 4:1 na utkání.

Lundqvist se stěhuje do Washingtonu, Holtby míří do Vancouveru

Švédská brankářská legenda Henrik Lundqvist bude po konci v New Yorku Rangers pokračovat v hlavním městě Spojených států. Ačkoli se spekulovalo, zda se v nepřehledné době nevrátí do rodné země, rozhodl se "král Henrik" zůstat v NHL a s Washingtonem Capitals se dohodl na jednoleté smlouvě za 1,5 milionu dolarů.

Brankářský trh, který je letos nabitý početně i kvalitou, se dál hýbe. Brayden Holtby, dlouholetá jednička Capitals, kývl na nabídku Vancouveru. S Canucks se zavázal na dva roky za 8,6 milionu dolarů.

Bývalý brankář Vancouveru Jacob Markström se přesunul v rámci Kanady severně do Calgary poté, co Cam Talbot odešel z Flames do Minnesoty po podpisu smlouvy na tři roky za 11 milionů dolarů. Anton Chudobin pro změnu zůstává v Dallasu.

Jedna éra skončila i v Chicagu. Corey Crawford, který dosud v NHL působil výhradně v Chicagu, posílil New Jersey. Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru z let 2013 a 2015 uzavřel s Devils dvouletou smlouvu na 7,8 milionu dolarů.

Matt Murray se domluvil s Ottawou na podmínkách čtyřleté smlouvy, která mu zajišťuje celkem 25 milionů dolarů. Senators získali dvojnásobného vítěze Stanleyova poháru z let 2016 a 2017 z Pittsburghu už ve středu.

Německý brankář Thomas Greiss podepsal jako nechráněný volný hráč dvouletou smlouvu s Detroitem. Dohoda s Red Wings mu zajišťuje celkový příjem 7,2 milionu dolarů.

Sport
zdroj: ČT4

Hall podepsal s Buffalem, Stastny jde zpátky do Winnipegu

Toronto, které v play-off znovu neuspělo, se dohodlo na podpisu s důrazným útočníkem Waynem Simmondsem na jednoleté smlouvě za 1,5 milionu dolarů. V poslední sezoně si připsal za New Jersey a Buffalo 25 bodů (8+17).

Americký útočník Paul Stastny se po dvou letech vrací do Winnipegu. Jets získali čtyřiatřicetiletého syna slovenské hokejové legendy Petera Šťastného z Vegas výměnou za švédského obránce Carla Dahlströma a výběr ve čtvrtém kole draftu v roce 2022.

Stastny působil ve Winnipegu v sezoně 2017/2018, kdy přišel na konci února ze St. Louis a pomohl Jets k postupu do finále Západní konference. Potom v červenci podepsal jako nechráněný volný hráč tříletou smlouvu na 19,5 milionu dolarů s Vegas.

Držitel Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče NHL z roku 2018 Taylor Hall posílil Buffalo, s kterým podepsal jako nechráněný volný hráč roční smlouvu na osm milionů dolarů. Osmadvacetiletý kanadský útočník mění dres podruhé za posledních deset měsíců. Loni v prosinci jej získala Arizona z New Jersey.

"Jakmile se otevřel trh s volnými hráči, tak jsem zavolal (Hallovu agentovi) Darru Ferrisovi a řekl mu, že máme zájem. Chceme hráče, kteří jsou pokorní a hladoví, chtějí vyhrávat a být součástí něčeho výjimečného. Ukázalo se, že Taylor má zájem přijít. To je skvělé," řekl generální manažer Sabres Kevyn Adams.

Po patnácti letech skončil v Minnesotě Mikko Koivu a bude hrát za Columbus. Sedmatřicetiletý mistr světa z roku 2011 z Bratislavy podepsal jako nechráněný volný hráč s Blue Jackets roční smlouvu na 1,5 milionu dolarů a poprvé v NHL obleče jiný dres než Wild.

Obránce Erik Gudbranson se stěhuje z Anaheimu do Ottawy. Senators získali osmadvacetiletého Kanaďana z Anaheimu výměnou za výběr v pátém kole draftu v příštím roce. Barvy Ducks hájil Gudbranson od konce října loňského roku.

Ducks naopak vyztužili obranu o zkušeného Kevina Shattenkirka, který se po jediné sezoně rozloučil s Tampou Bay, s níž nedávno slavil zisk Stanley Cupu. S vedením Anaheimu se jednatřicetiletý Američan dohodl na tříleté smlouvě na celkem 11,7 milionu dolarů.

Obránce Ryan Murray byl vyměněn z Columbusu do New Jersey. Blue Jackets získali za sedmadvacetiletého Kanaďana volbu v pátém kole draftu v příštím roce. Murray, jehož si Columbus zvolil v roce 2012 při výběru talentů jako celkově druhého v pořadí, mění působiště v NHL poprvé.

Torey Krug už je nyní bývalým spoluhráčem Davida Pastrňáka. V NHL poprvé mění dres a po skončení kontraktu s Bostonem podepsal jako nechráněný volný hráč sedmiletou smlouvu se St. Louis. Devětadvacetiletému produktivnímu obránci zaručuje celkový příjem 45,5 milionu dolarů. S Bruins měl dosud čtyřletý kontrakt na 20 milionů dolarů.

Po deseti sezonách v Calgary mění obránce T.J. Brodie působiště a bude hrát za Toronto. S Maple Leafs podepsal jako nechráněný volný hráč čtyřletou smlouvu na 20 milionů dolarů. Flames po něm rychle zaplnili mezeru, když angažovali Christophera Taneva z Vancouveru. Čtyřletý kontrakt mu zajišťuje celkový příjem 18 milionů dolarů.

Brandon Saad byl vyměněn z Chicaga do Colorada za obránce Nikitu Zadorova a Antona Lindholma. Avalanche navíc získali také beka Dennise Gilberta a Blackhawks budou nadále platit milion dolarů z celkového šestimilionového Saadova příjmu na nadcházející sezonu.

Obránce Brandon Montour uzavřel jako chráněný volný hráč roční smlouvu s Buffalem na 3,85 milionu dolarů. Novou akvizicí Sabres se stal útočník Cody Eakin, který naposledy hrál za Winnipeg. Mistr světa z Prahy z roku 2015 v dresu Kanady jako nechráněný volný hráč podepsal dvouletý kontrakt celkem na 4,5 milionu dolarů.

Vladislav Naměstnikov bude hrát za Detroit. Sedmadvacetiletý rodák z Voskresensku se dohodl s Red Wings na dvouleté smlouvě s celkovým platem čtyři miliony dolarů. V minulém ročníku vystřídal dokonce tři týmy - na začátku ročníku se stěhoval z Rangers do Ottawy, jež ho letos v únoru vyměnila do Colorada.

Zdroj
ČT sport, nhl.com, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články