Cavani prozradil, proč se místo Atletica či Benficy rozhodl pro Manchester

Cavani prozradil, proč se místo Atletica či Benficy rozhodl pro Manchester

Fotbalista Edinson Cavani byl prakticky od léta až do nynějška volným hráčem a dlouho se čekalo na to, ke kterému týmu se připojí. Ve hře bylo Atletico Madrid, Benfica Lisabon či Juventus Turín, nakonec ale uruguayský reprezentant zamířil do Manchesteru United.

Po odchodu z jižní Ameriky se Cavani usadil v Itálii, kde se v dresu Palerma a Neapole vypracoval ve světového útočníka, to poté sedm let potvrzoval v Paris Saint-Germain, kde se stal klubovou legendou. Ve třiatřiceti letech se ale rozhodl s francouzským mistrem, který v poslední době posílil útok natolik, že pro něj už tolik není místo, neprodloužit smlouvu.

Už v lednu, kdy ještě Cavani nebyl volný hráč, mělo k jeho zisku našlápnuto Atletico Madrid, hráč však dokončil sezónu (ač ne úplně, na play-off Ligy mistrů v Lisabonu už nedorazil) v Paříži a nového zaměstnavatele si našel až nyní. Atletico místo něj získalo Luise Suareze a Cavani se tak po startu Premier League upsal Rudým ďáblům.

Co ale rozhodlo pro Old Trafford? Podle slov samotného útočníka se za svého bývalého zaměstnavatele přimluvil Ander Herrera. Ten loni přestoupil z Manchesteru United do Paříže a s Cavanim strávil v kabině rok. Když se angažmá uruguayského kanonýra chýlilo ke konci, tak Herrera přesvědčil Cavaniho, aby to zkusil právě v Manchesteru. A tak se taky stalo...