Hlavní obsah

Rittich má v Calgary silného konkurenta, do týmu přišel Markström

Calgary

Po odchodu z Vancouveru bude švédský hokejový brankář Jacob Markström v kariéře v NHL pokračovat v jiném kanadském celku. Uzavřel šestiletou smlouvu s Calgary na celkem 36 milionů dolarů a měl by vytvořit dvojici s českým gólmanem Davidem Rittichem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář David Rittich na archivním snímku.

Článek

Markström působil v týmu Canucks od sezony 2013/14, kdy přišel z Floridy. Po minulé sezoně, kdy mu končil tříletý kontrakt, se rozloučil s Vancouverem, kde ho nahradil Braden Holtby z Washingtonu. Rittich tak během pár hodin přišel o parťáka z poslední sezony Cama Talbota, jenž zamířil do Minnesoty, ale záhy získal nového.

Třicetiletý Markström odchytal v základní části minulé sezony 43 utkání s průměrem 2,75 obdržené branky na zápas a úspěšností zákroků 91,8 procenta. Dvakrát udržel čisté konto. V prvním play off kariéry v NHL nastoupil do 14 utkání, v průměru inkasoval 2,85 gólu na zápas při úspěšnosti zákroků 91,9 procenta a jednou uhájil nulu.

Celkem rodák z Gävle absolvoval v základní části 272 startů, měl průměr 2,8 a úspěšnost 91,1 procenta. Pět zápasů absolvoval s čistým kontem.

Reklama

Související témata: