Budování koalice: Radním pro dopravu Houška (KDU-ČSL)

Do vedení Kraje Vysočina se vrací lidovci. Krajským radním pro dopravu bude Miroslav Houška. Ve funkci radního Kraje Vysočina v minulosti již působil.

Ing. Miroslav Houška (2. 4. 1959) z Častrova je ženatý, má dceru, dva syny a dvě vnoučata. Vystudoval Vysokou školu zemědělskou v Brně, pracoval v STS Hustopeče a pak v ZZN Pelhřimov. Tři období byl starostou obce Častrov, pro kterou získal titul Vesnice Vysočiny. 

Od roku 2004 byl krajským zastupitelem, z toho tři roky působil jako uvolněný radní pro finance a majetek. Teď pracuje jako vedoucí ekonomického útvaru Správy městských lesů Jihlava.

„Vadí mi, když někdo žehrá na nedostatek peněz. Několikrát se mi potvrdilo, že kde je dobrá vůle a rozumné hospodaření, tam peníze nechybí. Přestože kraj hospodaří jinak než firma a nic nevyrábí, ani on nemůže žít na úkor budoucnost. Neustále by měl promýšlet, jaké potřeby kdy uspokojí, za jakých podmínek si bere úvěr a jak plánuje spořit do rezervy. U každé dotace by měl zvážit smysl projektu a provozní náklady,“ vysvětluje rozený optimista.

koníčky: cyklistika, lyžování, muzika, hasiči
oblíbené jídlo: vše od manželky

– potěší ho: když je rodina pohromadě 
– naštve ho: lež, když nefunguje zdravý rozum

Události krajské politiky Vysočiny na podzim 2020:

O popíjení alkoholu na veřejnosti pirátské zastupitelky Evy Novákové čtěte více přímo zde, videozáznamy z tiskových konferencí najdete přímo zde. TOP09 chybí jeden hlas k zisku dvou mandátů (více zde). Dotaz na sestavování koalice bez ANO se krajské předsedkyni ANO vůbec nelíbil (více zde). Piráti místo politických jednání mohutně slavili druhé místo v krajských volbách, koalice bez ANO už není tak horká (více zde). Pro budoucí koalici mají lidovci jen omezenou kádrovou nabídku (více zde). Tiskové prohlášení lídra hnutí ANO Martina Kukly (přímo zde). Pověřeným zastupitelem pro Veřejnou dopravu Vysočiny asi Martin Hyský (více zde).

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů