OBRAZEM: Rozdrtit, rozjezdit, vylít, spálit. Celníci likvidovali i u Litvínova neobvyklé padělky
Neničí se všechno zabavené zboží. Toto ale museli být znehodnoceno. Foto: Celní správa
Litvínov

​ústecký kraj - Likvidace neobvyklého druhu padělků proběhla v uplynulých dnech za dozoru příslušníků celní správy. Jednalo se o 421 litrů (309 ks) herbicidního přípravku, který celníci zajistili v letech 2019 - 2020 prodejcům při kontrolách zejména v příhraničních oblastech. Zajištěné přípravky byly v jablonecké společnosti znehodnoceny smícháním s inertní kapalinou a poté spáleny.

Na konci září celníci zlikvidovali 126 659 kusů cigaret, 16,64 kilogramů tabáku, 158 litrů lihovin, 2 923 kusů padělků různého zboží (např. oblečení, obuv, oděvní doplňky, batohy, hodinky, parfémy, hračky a stavebnice) včetně 184,2 kilogramů pracích prostředků. Ústečtí celníci je zajistili v prvním pololetí letošního roku.

"Cigarety či tabákové směsi postrádaly platné tabákové nálepky, lihoviny nebyly označeny kontrolní páskou či k nim jejich majitelé nedoložili doklady prokazující jejich řádné zdanění. Další artikl vykazoval zaměnitelnost s ochrannými známkami či podobnost s průmyslovými vzory a autorskými díly majitelů práv duševního vlastnictví. Jednalo se tedy o padělky," uvedl Jiří Nejedlý, mluvčí Celního úřadu pro Ústecký kraj.

Zboží bylo v závislosti na svém fyzikálním stavu rozdrceno na drtící lince, rozježděno kompaktorem na pevné betonové ploše a vylito do kompenzační jímky v litvínovské společnosti zabývající se likvidací odpadů.

Všechno zajištěné zboží však nekončí jen v drtičkách nebo spalovnách odpadů.

Foto

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru