14. den na French Open: O titul se utkají Šwiateková s Keninovou, finále čeká i deblisty

10. 10. 2020, 06:00
Previews 119
V rámci čtrnáctého dne French Open se budou rozdávat další trofeje. Ženské finále obstarají teprve 19letá Iga Šwiateková, která bude hrát grandslamové finále poprvé v kariéře, s o dva roky starší vítězkou letošního Australian Open Sofií Keninovou. Ve finále mužského debla se střetnou šampioni nedávného US Open Mate Pavič a Bruno Soares s obhájci titulu Kevinem Krawietzem a Andreasem Miesem.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Finále dvouhry žen •
Šwiateková (Pol.) - Keninová (4-USA) | Court Philippe Chatrier (15:00 SELČ)
• Finále čtyřhry mužů •
M. Pavič/Soares (7-Chorv./Braz.) - Krawietz/Mies (8-Něm.) | Court Philippe Chatrier (16:30 SELČ)


• Finále dvouhry žen •
Iga Šwiateková (54.) - Sofia Keninová (6.) | Court Philippe Chatrier (15:00 SELČ)
Složení finále ženské dvouhry letošního French Open snad nikdo nemohl očekávat. O pohár Suzanne Lenglenové si to rozdají Iga Šwiateková, která předtím na grandslamech nikdy nepřešla osmifinále a v cestě měla nasazenou jedničku a největší favoritku Simonu Halepovou, a vítězka letošního Australian Open Sofia Keninová, jež nikdy předtím na hlavním okruhu nehrála na antuce ani čtvrtfinále a na generálce v Římě neuhrála jediný game s Viktorií Azarenkovou. Finalistky se na dospělých turnajích potkávají poprvé. Dosud se střetly jen v rámci juniorky French Open 2016, Šwiateková vyhrála 6-4 7-5.

Devatenáctiletou Šwiatekovou dnes čeká druhé finále na hlavní tour, loni na antuce v Luganu prohrála souboj o titul s Polonou Hercogovou. Rodačka z Varšavy je teprve druhou Polkou ve finále French Open, tou první byla před dávnou dobou Jadwiga Jedrzejowská (1939), která ve finále podlehla domácí Simonne Mathieuové. Z Polek o titul z největších turnajů naposledy bojovala Agnieszka Radwaňská před osmi lety ve Wimbledonu. Šwiateková se může stát vůbec první polskou grandslamovou šampionkou v historii.

Keninová bude hrát své sedmé finále (bilance 5-1), teprve druhé mimo nejnižší podniky International. Letos senzačně ovládla lednové Australian Open a poté nenašla přemožitelku ještě na slabě obsazené halové akci v Lyonu. Poslední americkou vítězkou antukového grandslamu je Serena Williamsová, jež v areálu Rolanda Garrose triumfovala před pěti lety.

Keninová je momentálně v live žebříčku na svém maximu, čtvrté příčce. Pokud by v Paříži vybojovala trofej pro vítězku, bude v pondělí světovou trojkou. Šwiateková, jejímž maximem ve světovém hodnocení je 48. místo, bude v novém vydání nejhůře na 24. pozici, v případě triumfu se objeví na postu světové šestnáctky.

Šwiateková v Paříži předvádí naprosto famózní výkony a pokud by se nejednalo o její premiérové finále na grandslamech, ve kterém ji může hodně svazovat nervozita, pak by pro nás byla celkem jasnou favoritkou. Keninová se však na French Open zlepšuje zápas od zápasu, výborně se brání a umí z defenzivy zahrát i vítězné údery, navíc už má s grandslamovým finále zkušenost. Suma sumárum vítězství očekáváme od polské teenagerky, která na turnaji ještě neztratila set.

Tip: Šwiateková ve třech setech

Aktuální forma
Šwiatekové se letos daří hlavně na grandslamech, což potvrzuje i v Paříži. Na Australian Open uhrála osmifinále a na US Open třetí kolo. Na generálce v Římě v prvním kole překvapivě nestačila na kvalifikantku Arantxu Rusovou.

Cesta turnajem
Na French Open ovšem zatím předvádí suverénní výkony, šanci nedala loňské finalistce Markétě Vondroušové, Su-Wei Hsieh ani Eugenii Bouchardové, v osmifinále smetla nasazenou jedničku, největší favoritku a 17 zápasů neporaženou Simonu Halepovou, ve čtvrtfinále po dalším hladkém vítězství zastavila senzační jízdu kvalifikantky Martiny Trevisanové a v semifinále deklasovala další ze senzačních jmen v závěrečných kolech, kvalifikantku Nadiu Podoroskou.

Historie na French Open
Šwiateková i při své druhé účasti na French Open prošla do druhého týdne. Loni se postupem do osmifinále, v němž schytala výprask od Halepové, dočkala životního výsledku.

Iga Šwiateková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: French Open (finále)
Největší úspěchy na antuce: French Open (finále)
Bilance: 15-5
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na antuce: 6-1
Bilance proti hráčkám Top 10: 1-0 (kariérní 1-2)
Bilance ve finále grandslamů: 0-0 (kariérní 0-0)
Bilance ve finále: 0-0 (kariérní 0-1)
Grandslamy: Australian Open (osmifinále), US Open (3. kolo)

Iga Šwiateková - French Open
Kariérní bilance: 9-1
Nejlepší výsledek: finále (2020)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance ve finále: 0-0
Generálka: Řím (1. kolo)
Cesta turnajem: (15) Vondroušová (6-1 6-2), Su-Wei Hsieh (6-1 6-4), Bouchardová (6-3 6-2), (1) Halepová (6-1 6-2), Trevisanová (6-3 6-1), Podoroská (6-2 6-1)

Aktuální forma
Keninová se od senzačního triumfu na Australian Open hodně trápila, přestože o měsíc později po vydřených výhrách ovládla slabě obsazený halový podnik v Lyonu. Po pauze startovala na amerických betonech ve Flushing Meadows na generálce i US Open a vyhrála jen tři zápasy, na antukové generálce v Římě dokonce v úvodním utkání neuhrála jediný game s Viktorií Azarenkovou.

Cesta turnajem
Na French Open úvodními dvěma koly prošla s problémy, když musela do rozhodující sady proti Ljudmile Samsonovové i Aně Bogdanové, ve třetím kole smetla kvalifikantku Irinu Baraovou. V osmifinále suverénně otočila souboj s domácí Fionou Ferrovou a ukončila její sérii osmi antukových vítězství, další třísetové vítězství oslavila ve čtvrtfinálovém derby s Danielle Collinsovou. V semifinále ve dvou těsných setech vyřadila poslední českou naději ve dvouhře Petru Kvitovou.

Historie na French Open
Keninová v areálu Rolanda Garrose startuje v hlavní soutěži potřetí. Při své předloňské premiéře vypadla v prvním kole, loni prohrála v osmifinále s pozdější vítězkou Ashleigh Bartyovou.

Sofia Keninová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Lyon, Australian Open (vítězka)
Největší úspěchy na antuce: French Open (finále)
Bilance: 24-8
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na antuce: 6-1
Bilance proti hráčkám Top 50-100: 6-1 (kariérní 31-20)
Bilance ve finále grandslamů: 1-0 (kariérní 1-0)
Bilance ve finále: 2-0 (kariérní 5-1)
Grandslamy: Australian Open (vítězka), US Open (osmifinále)

Sofia Keninová - French Open
Kariérní bilance: 8-2
Nejlepší výsledek: finále (2020)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance ve finále: 0-0
Generálka: Řím (2. kolo)
Cesta turnajem: Samsonovová (6-4 3-6 6-3), Bogdanová (3-6 6-3 6-2), Baraová (6-2 6-0), Ferrová (2-6 6-2 6-1), Collinsová (6-4 4-6 6-0), (7) Kvitová (6-4 7-5)


• Finále čtyřhry mužů •
/ M. Pavič / B. Soares - / K. Krawietz / A. Mies | Court Philippe Chatrier (16:30 SELČ)
Ve finále mužského debla se potkávají vítězové nedávného US Open Mate Pavič a Bruno Soares s obhájci titulu Kevinem Krawietzem a Andreasem Miesem. Jediný dosavadní souboj vyhráli loni v prvním kole na Masters v Cincinnati první jmenovaní.

Pavič se Soaresem zahájili spolupráci loni těsně před Wimbledonem. Premiérového společného triumfu se dočkali loni na Masters v Šanghaji a další titul přidali na nedávném US Open. Sedmadvacetiletý Pavič bude útočit na svou 18. kariérní trofej, třetí grandslamovou (Australian Open 2018, US Open 2020). Jeho o 11 let starší parťák má doma již 33 titulů, na grandslamech se radoval třikrát (Australian Open a US Open 2016, US Open 2020).

Cesta turnajem
1K: Daniell/Oswald (6-2 6-3)
2K: Molteni/Nys (7-5 6-4)
OF: (12) Rojer/Tecau (7-5 1-6 6-3)
ČF: (3) Ram/Salisbury (4-6 6-4 7-5)
SF: (1) Cabal/Farah (7-6 7-5)

Osmadvacetiletý Krawietz s o dva roky starším Miesem prožili nejlepší rok loni, kdy šokovali triumfem právě na French Open. Loni vyhráli celkem tři turnaje, mimo French Open nenašli přemožitele ještě na halových akcích v New Yorku a Antverpách, pro oba se jedná o jejich jediné triumfy na hlavním okruhu. Letos se jim ovšem vůbec nedařilo, proto je překvapením, že jsou v Paříži, kde vyhráli všech 11 duelů, znovu ve finále.

Cesta turnajem
1K: Bublik/Kukuškin (6-2 6-3)
2K: Coría/Schwartzman (6-2 6-0)
OF: Bonzi/Hoang (6-4 1-6 7-6)
ČF: (13) J. Murray/N. Skupski (6-4 6-4)
SF: (9) Koolhof/Mektič (6-3 7-5)

FRENCH OPEN 2020 - PROGRAM 14. HRACÍHO DNE
• COURT PHILIPPE CHATRIER • (od 15:00 SELČ)
1. Šwiateková (Pol.) - Keninová (4-USA)
2. M. Pavič/Soares (7-Chorv./Braz.) - Krawietz/Mies (8-Něm.)
Kompletní program 14. hracího dne
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

119
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
nové, velesympatické, první polské vítězce RGsmilesmilesmile
Vystupováním působí opravdu úžasně mile, doufejme, že jí to vydrží stejně jako úroveň tenisu, jaký tu předváděla.
Podle komentátorů se zároveň zařadila mezi 4 nejmladší vítězky RG.
Budu se těšit na její další velké zápasy!
Reagovat
paddy
mužské finále bude rozhodně kvalitnější
Reagovat
Nenela
Ale bez... na popotahovani trenek a rovnani lahvi stitkem na stejou stranu se fakt divat nemusim.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Hlavně ať nejsou srdíčkasmile
Reagovat
paddy
Budeme jen rádi smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Taky budu rád, když nebudousmile
Reagovat
Mac
ma pravdu predseda, nehraly dobre ani jedna. kenin mela ze sw naswano a polka zas nervozni a delala spoustu ue krom prvnich 3 gemu a pak na konci, kdyz to z ni spadlo. ale zadnej technicky velkej zapas to nebyl. proti halep to byly jine grady...
Reagovat
Fandina
Jsem nadšená, od dob kdy vyhrála Petra Kvitová jsem nebyla z žádné nové GS vítězky tak nadšená, jako z téhle. Hraje úžasně, je to už teď osobnost. Věřím jí. Velká gratulace.
Reagovat
dadaft
1+
Reagovat
annah
Mám to úplně stejně. Jsem z ní nadšená. :-)
Reagovat
blixa
smile
Reagovat
Nenela
Uz breci obe.
Reagovat
dadaft
smile : smile
smile
Reagovat
George_Renel
Prostě to udělala jako Petra poprvé ve Wimbledonu?smile
Reagovat
FulnekUltras
RG = 1/2 W
Reagovat
smazaný uživatel
Veliká gratulace vítězce! Byla to jízda po celý turnaj! smile
Reagovat
Nenela
Tak to dobre dopadlo a muzu si jit zabehat. Ize gratulace, preju ji, aby nedopadla jako vetsina rychlopecenych hvezdicek, ketere se po velkem uspechu na dalsi rok propadnou do prumeru nebo jeste niz (Penko, Marketa,...).
Reagovat
misa
Finále bohužel o ničem.
Reagovat
Fandina
Naopak, úžasné finále. Nádhera.
Reagovat
misa
Tak pokud ti stačí, když jedna soupeřek se ani zdaleka nepřiblíží svému standardu a nechává si několikrát ošetřovat nohu, tak proč ne.
Reagovat
Nenela
KEnin se dostala do finale, protoze v semi se Petra nepriblizila svemu standardu. Nekdy to proste jde a nekdy ne.
Reagovat
misa
Měla Petra nějaké zdravotní problémy? Asi ne. Chtěl jsem vidět zajímavý tenis.
Reagovat
Fandina
Petra byla od začátku zpomalená. Předtím dvakrát Kenin porazila. Nedělej z toho vědu. Petra neměla svůj den.
Reagovat
Fandina
Jsem nadšená, že vyhrála Iga.
Reagovat
Nenela
Ale no tak, jen protoze prohrala tvoje oblibenkyne? Iga byla objektivne lepsi.
Reagovat
paddy
Zaslepenci nevidí, že tam byl nějaký problém. Polka i o tom hovořila.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A manipulátoři manipulujísmile Iga jen řekla, jestli tam možná byl u Sofie nějaký problém, nevím...
Do MTO myslím nikdo nepsal, ani si nevšiml, že by nějaký problém měla. Sofia prohrála i první set, kde nebylo omezení znát. Ani první gem po MTO nevypadal na velké omezení, pak už pri DS ano.
Iga si to uhrála suverénně v celém turnaji. Zaslouženě. I to patří k šampionce, být odolná po všech stránkách...
Reagovat
tommr
Keninová měla na noze tejp už několik zápasů předtím. Dokud vyhrávala tak to nikdo neřešil. Jakmile bylo jasný, že už na Swiatekovou nemá tak si vzala MTO. Asi to nebude žádná náhoda ... smile
Reagovat
misa
Mně nevadí prohra Sofie, ale to, že v nejdůležitějším postkovidovém zápase sezony nebyla schopná soutěžit na 100%.
Reagovat
dadaft
no, v prvním setu trošku nervozita od obou, b´ve druhém už polský válec a bezradná Kenin ....... jo, o něco lepší být mohlo
Reagovat
misa
Gratulace Ize i tobě. Oceňuju, že máš za každé situace pěkné tenisové komentáře smile
Reagovat
Mac
hoto, přesně podle plánu. ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Úžasné balony od lgy. Je to teď její showsmilesmilesmile
Reagovat
Nenela
Iga drticka
Reagovat
paddy
Reagovat
Nenela
Konecne tam zacina byt atmosfera jako na grandslamu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Zdaaleka nesmile
Reagovat
jirkaS
v Polsku je asi veselo smile
Reagovat
Nenela
Cobyne, at si Psonci svoji chvilku slavy uziji, ja jim to preju.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
by si tam myslím zasloužila sparing s Rafousmile
Reagovat
zfloyd
rychlochodka je zpět
Reagovat
misa
To jsou ty deblíky.
Reagovat
tommr
Swiatek ale taky hrála debla a to dokonce déle než Keninová ...
Reagovat
misa
Asi ti uniklo, že turnaj začínala mimo padesátku, takže se nečekalo, že postoupí tak daleko. Hráčka top 10 by se měla soustředit na dvouhru.
Reagovat
tommr
s Keninovou se po tom výprasku od Azarenkový taky nepočítalo ... smile
Jinak ale souhlas. Pro top-hráčky je debl na GS zbytečnou zátěží navíc ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
dokáže hrát údery krásně uvolněně, poctivě se k nim staví, je předurčena k velkým zápasům. Jen je třeba dobrousit nějaké drobnosti, naučit se dělat ještě lepší rozhodnutí, ale to všechno přijde se zkušenostmi ve velkých zápasech.
Ať lga vydrží, pak se máme vsichni na co těšitsmile
Reagovat
Nenela
Snad se Kenin nerozbreci
Reagovat
misa
Tak když jí bolí ve finále grandslamu noha...
Reagovat
Nenela
Jak to vis? Pokud jsi to nepsal az potom, co si zavolala doktora.
Reagovat
misa
až potom
Reagovat
Nenela
Ted ale zase beha celkem svizne. I kdyz asi nejaky vliv to ma.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ne, skrečuje, Petra ji načala, Iga na ní pracuje Kenin se chytá stébla. Starý Kenin vypadal, jak kdyby brečelsmile
Reagovat
dadaft
tak teď jsem se pobavil --- vítězný return, možná maličko lízlý..... zatímco Serena by se zatnutou pstí řvala a hrozila soupeřce, Sofia se omlouvá
Reagovat
misa
Vidíte, jaká je hodná smile
Reagovat
dadaft
jo, asi jo
Reagovat
tommr
na začátku hrála Swiateková stejně dobře jako v předchozích zápasech, ale pak na ní asi poprvé na turnaji dolehly nervy a začala strašně kazit. Na Keninovou by to ale mělo i tak stačit ...
Reagovat
paddy
Díky za pomoc smile
Reagovat
misa
Pokud bude Sofia taky tak kazit jako dosud, tak jo. Některé fakt až absurdně vyhozené míče od ní...
Reagovat
misa
Kdyby si aspoň někdy vyhrála podání...
Reagovat
tommr
to bych ani neřek. Keninová děla spíš vynucený chyby. Pokud se Swiatek trefí do kurtu tak jdou ty její tvrdý a umístěný údery jen těžko vrátit ...
Reagovat
Nenela
Presne tak, ty vyhozene mice jsou vysledkem uderu od Igy, ktere Kenin nedokazala dostatecne dobre zpracovat.
Reagovat
misa
Vůbec ne. Vždyť tam má třeba připravený winner a vyhodí do autu. Nebo do sítě při běžné výměně, kdy Iga nemá viditelnou převahu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Myslím, že bys měl raději svůj pohled trochu přehodnotitsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
je mi za těch pár zápasů víc a víc nesympatická. Nedělá snad nic negativního vůči soupeřkám, i když nevím, jestli jí věřit všechny ty outy Petry, ale je divná, přijde mi v ní něco psychopatického. Možná je to jen dojem skrz obrazovku, možná ne.
Reagovat
misa
Prostě některým lidem vadí, když chce někdo hodně vyhrát. Nic víc.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak to ne miso, to mi nevadí, ani když se vzteká. Vadí mi to třeba u Laury Simulant nebo u Velkomatky. U Kenin je to jiné - nesedí mi její řeč těla, mimika obličeje...
Reagovat
paddy
Jak by řekl Fulnek: nasraný Seren - k nezaplacení smile
Reagovat
zfloyd
každopádně dává neskutečné množství míčů na čáru
Reagovat
dadaft
set je set, ale do konce daleko ...... jestli něco Kenin umí, tak otáčet...
Reagovat
paddy
Však ty taky otočíš smile
Reagovat
paddy
se diví, že Polka se při vlastním podání dostala k SB

Hrůza ho poslouchat, pořád dokola sype samé nesmysly
Reagovat
Mayo
To je ten, čo komentuje na ČT2?
Reagovat
paddy
Ano, už to trvá několik let, naštěstí téměř nesleduji
Reagovat
jirkaS
"hráčky se navzájem hecují" smile
Reagovat
dadaft
ach jo, je vidět, že to z Igou mává, i když to moc nedává znát --- kde je zrychlení z bekhendu, kterým rozstřílela Halep? kde je bezchybné rozhodování? na setbol tak dlouho rozvažovala, až to podělala...
Reagovat
dadaft
tak přece set!
docela zajímavé, jak v rozhodujícím gemu ubrala na agresivitě -- přitom se nedalo čekat, že se Sofia vykazí, ona pod tlakem naopak hraje agresivcněji...... a přesto se vykazila...
Reagovat
misa
Bohužel s oběma asi mává nervozita, chyby z obou stran, které kráse zápasu moc nepřidají. Sofia má taky velké problémy s topspiny Igy.
Reagovat
Mayo
Kenin mi pripomína Ferrera smile
Reagovat
Nenela
Vloni byla ve stejne situaci jako Iga Marketa, nova mlada tvar, co to necekane dotahla do finale RG, jaky ale rozdil ve hre, Iga je bojovnice.
Reagovat
marsden
Snad se psychicky neoddela, je to jeji prvni velke finale.... vsimli jste si daleko vetsi podpory od divaku polce? Podobne jako se fandilo vic Petre. Nedivme se, Lenin je jak retardovana, strasne spatna zena...
Reagovat
Nenela
Co tim myslis, "strasne spatna zena"? Jako sympaticka neni, ale strasne spatna?
Reagovat
marsden
Spatna = nesympaticka, nehezka, neprijemna, netrpeliva, vztekla, arogantni, sebestredna. Je toho dost...
Reagovat
Nenela
Nesympaticka, nehezka ano, zbytek nemuzu soudit, mne vadi to jeji hekani.
Reagovat
paddy
Lenin by Pšonce doporučil: učit se, učit se, učit se...
Reagovat
dadaft
uff, Iga je zpět a může poděkovat Sofii, že obzvlášť na začátku 7 gemu hrála párkrát udržbu, což Ize stačí...
Reagovat
RFanousek
Za celý turnaj jsem neviděl od Swiatek ani jeden míček, teď jsem se podíval na livescore a vidím že vede 3:0, tak si říkám to je taková kometa to není možné, no tak to zapnu a konečně se podívám jak teda hraje
Zapnul jsem to a od té chvíle neuhrála vůbec nic smilesmile
Reagovat
paddy
Díky moc, že ses připojil smile
Reagovat
RFanousek
Tak konečně vyhrála game tak třeba za to nemůžu já smilesmile
Reagovat
RFanousek
No tak vidíš smile
Reagovat
farr
Polka má BH slaboučkej jak čaj. Škoda, že postoupila autistka... Petra by ji vytřískala 2:0 za 65 minut smile .
Reagovat
Mayo
Podľa mna si ty autík smile
Reagovat
dadaft
slaboučkej bekhend má leda v tvé fantazii
Reagovat
Mac
spis si myslim,že petulka by se nám pokakala stejne jako v semi...
Reagovat
Nenela
Ja jsem na tom stejne, od chvile, co se divam, Igas prohrala vsechno krome posledniho gemu
Reagovat
farr
Strašnej tenis, fakt WTA je čím dál větší ruleta a šajz. Zlatě ATP Big 3...
Reagovat
Nenela
Ruska Americanka je dost nesympaticka. Jakoby na necem jela, i kdyz je jasne, ze nejede.
Reagovat
Mac
a jéje, už tuhne. ...
Reagovat
dadaft
a je to tady ....... přestalo to tam padat ........ teď se ukáže, zač je toho koho loket...
Reagovat
paddy
Nejdřív odejde podání, a pak celá hlava smile
Reagovat
dadaft
hm, vstup interdimnenzionální smile
jako všechny ostatní soupeřky Igy si Sofie ani neškrtla, protože k tomu prostě nemá ani prostor, ani čas...

jen tak dál Iga !!!!!!
Reagovat
Davor1
Fenomenálny tenis od prvého gamu na turnaji a pevne dúfam, že až po ten posledný! Ešte chvíľu nech jej to vydrží...
Reagovat
farr
Kulový Polka už teče, autistka to zadarmo nedásmile .
Reagovat
Mayo
Swiatek neskutočný beast mode kks. Prvýkrát ju vidím hrať smile
Reagovat
zfloyd
já jsem ji viděl předtím 2x byla taková ta jedna z houfu -1 max 2.kolo nechápu ,kde se to v ní vzalo
,ale kouká se na ni dobřesmile
Reagovat
com
a na ct sport misto tenisu cyklistika smilesmilesmile
Reagovat
Fandina
dávájí to na ČT2
Reagovat
Fandina
https://www.ceskatelevize.cz/porady/ct2/
Reagovat
com
smile tak to zaslouzis pusinku smilesmile
Reagovat
dadaft
to si s tou střechou dělají prdel, ne?
vždyť je půl kurtu ve tmě a půl v přímém světle.......... to bude teda pokoukání smile
Reagovat
dadaft
a možná ten stín ani není od střechy, ale od tribuny, každopádně tak blbá viditelnost není nikde jinde na GS centru .......... teď chtěli dát záběr ze snížené kamery a nebylo vidět nic!
Reagovat
dadaft
už dlouho jsem nebyl před finále tak napjatý a natěšený .............
smile
Reagovat
com
a to si vem, kdyby dnes hrala Peťulka smilesmile
Reagovat
paddy
Ať vydrží svěrač smile
Reagovat
Holahej
Head-to-head
This will be the pair?s first tour meeting, however Swiatek did beat Kenin as a 15-year-old in the third round of the 2016 junior tournament, 6-4, 7-5.
The 21-year-old Kenin is a relative veteran of finals compared to the Pole, two years her junior. The Moscow-born American is 5-1 in title matches, including that win over Garbine Muguruza in this year?s Australian Open final, while Swiatek is 0-1 from her lone prior final.

What the players said
Kenin on facing Swiatek for the first time since juniors:
?Definitely I can say I was not as comfortable on clay as I am now, as I started to feel last year? Of course, we're both different players now... Of course, she's playing some great tennis, having great results. Petra also has not lost a set here. I mean, that obviously doesn't mean anything if I'm playing well. Like I said, she's playing really well. She got to the final. She's had some great wins. I'm sure she has a lot of confidence and is super excited for the final. I'm hoping that with my experience from Melbourne, it will help me for Saturday's final.?

Swiatek on her first Grand Slam final:
?I'm going to be, like, an underdog, if you could say something about that, to the finalist. Yeah, it's going to be a tough match? I feel like I've been so efficient and so focused for whole matches that I put a lot of pressure on my opponents. I'm not even nervous in second sets because I know it's going to probably go my way. It's going to be different in a final because I'm going to play much more experienced players. I will need to be on a different level, the higher level, even though I'm winning easily right now? Usually I'm that kind of player who is playing better under pressure. If I'm not going to choke up, I think everything will be fine."
Reagovat
Mayo
Dnes fandime Kenin smile
Reagovat
blixa
smilesmilesmile
Reagovat
Pe3k
lol Majko jako vždy na špatné straně.
Reagovat
smazaný uživatel
Těším se na finále.
Fandím Ize, ale i Sofiiny tenisové šachy mě baví sledovat.
Pokud se půjde do 3. setu, tak víc věřím Sofii.
Reagovat
com
Vyhraj to tam cele Kenin smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist