Jan Saudek se narodil v roce 1935 v Praze. Vždy ho zajímalo umění a zvláštně pak fotografie. Vystudoval proto grafickou školu a začátkem 50. let nastoupil do tiskáren jako produkční fotograf. Věnoval se i kresbě. Byly to ale právě fotografie, co ho nejvíce proslavilo. Koncem 60. let měl dokonce ve Spojených státech amerických výstavu.

Nejvíce ho zajímalo objevování ženského těla. Nahé ženy se proto staly předmětem jeho fotografií, které obletěly svět. Něžné pohlaví však nebylo jen hlavním tématem jeho umění, ale především jeho života. Podle serveru NašeHvězdy.cz prošly Soudkovo postalí tisíce žen. Některé z nich si vzal, s jinými zplodil děti.

Jan Saudek i v pokročilém věku žije bohémský život

Web NašeHvězdy.cz rovněž odkazuje na jeden z rozhovorů, ve kterém se Jan Saudek rozpovídal o svém sexuální životě. První erotický zážitek jej potkal v patnácti letech, o panictví pak prý přišel v osmnácti. Ve čtyřiadvaceti letech vstoupil do prvního manželství, ze kterého vzešli dva synové. V roce 1970 přišel rozvod. Konec manželství fotografovi způsobil těžké deprese.

Možná právě proto se najednou v Saudkově posteli střídaly ženy jako na běžícím pásu. V roce 1987 však došlo k obrovskému skandálu. Jan Saudek totiž navázal vztah s mladou Karolínou. Netušil však, že se jedná o jeho vlastní dceru. Od jejího dětství se s ní totiž nesetkal, a proto ji nepoznal.

K incestu se veřejně přiznal

Skandál Saudek veřejně přiznal v jedné knize. Po zjištění, že se jedná o jejího otce, Karolína propadla depresím a měla prý problémy s alkoholem a drogami.

Osudovou ženou se později pro Saudka stala Sára Saudková. Ta ještě předtím, než se s umělcem seznámila, moc dobře věděla, o koho se jedná. Byla jeho velkou obdivovatelkou a do jeho života vstoupila plánovaně.

Sára Saudková možná doufala, že ho změní

Sára Saudková později pochopila, že si vedle bohéma Jana může nechat o poklidném rodinném životě jen zdát. Vhodného partnera pak našla v Saudkově synovi, Samuelovi.

Sára se ve svém manželovi nespletla. Jan Saudek se totiž svého bohémského života nevzdal ani v pokročilém věku svého života. Ve svých čtyřiaosmdesáti letech totiž přišly na svět jeho další dvě děti! Zdá se, že si fotograf hodlá svůj život užívat plnými doušky až do jeho úplného konce.