Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Slavní majitelé restaurací bez servítků o koronaviru: Ještě furt nás můžou zastřelit, hořce vtipkuje Pohlreich

Slavní majitelé restaurací bez servítků o koronaviru: Ještě furt nás můžou zastřelit, hořce vtipkuje Pohlreich
Zdroj: Archiv
+ Další 4 fotografie
strach
Se stále rapidně se šířícím koronavirem přicházejí i nová vládní nařízení, která přinášejí velké obavy z krachu veškerým majitelům restaurací a gastronomických služeb. Obavy se nevyhýbají ani známým majitelům vyhlášených restaurací. Vyzpovídali jsme několik uznávaných šéfkuchařů, kteří zasvětili celý svůj život gastronomii, kteří kvůli nařízení přicházejí o strávníky a kšefty za statisíce.

Radek Kašpárek

Uznávaný šéfkuchař, porotce v pořadu MasterChef a spolumajitel slavné pražské restaurace Radek Kašpárek (39) se k pandemii a vládním opatřením také vyjádřil. "Měli bychom si všichni přiznat, že situace je opravdu vážná, čísla počtu nakažených jsou zarážející a opravdu vysoká, tudíž se nedivím, že vláda nějaké restrikce musela udělat." Pro Radka je teď ale prioritou hlavně restaurace a zaměstnanci. "Soustředím se teď opravdu čistě na mě a mé zaměstnance, chci, abychom tohle období všichni zvládli ustát. Jaké přesné kroky ale podnikneme dál, opravdu vůbec nevím, to vám zatím nedokážu říct," řekl pro eXtra.cz Radek, díky kterému obhájila jeho restaurace dokonce dvakrát michelinskou hvězdu.

Emanuele Ridi

Podle špičkového italského šéfkuchaře Emanuela Ridiho (47) má vládní nařízení na podnikatele v gastronomii devastující dopad. "Situaci nezvládáme, i kvůli novému opatření, kdy jsme nuceni zavírat ve 20 hodin. Pro mnohé je to jasný začátek konce. Nad krachem vlastního podniku ale zatím nepřemýšlím, bojujeme a děláme vše, co se dá, abychom chod udrželi," řekl Ridi pro eXtra.cz.

Zdeněk Pohlreich

Známý český šéfkuchař, ale také majitel několika vyhlášených restaurací Zdeněk Pohlreich (63) se nám na dotaz ohledně nových opatření vyjádřil jasně. "Já už to neposlouchám, nevěnuji tomu žádnou pozornost. Nemám k tomu opravdu co říct," řekl Zdeněk. S úsměvem ještě dodal: "No, ještě furt nás můžou zastřelit."

Jan Punčochář

Jeden z nejlepších českých šéfkuchařů, podnikatel a porotce pořadu MasterChef Jan Punčochář (41) vlastní vyhlášenou restauraci, která o strávníky nikdy nouzi neměla. "Nové opatření, kdy jsme donuceni zavírat ve 20 hodin, nám radikálně naruší chod obvykle krásně plné restaurace. Přicházíme tím o zásadní kšefty," svěřil se majitel vyhlášené restaurace. "Zkrátka to zvládáme tak, jak nám to dovolí."

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy