Zatímco v první řadě před katafalkem usedla hercova třetí manželka a muzikálová herečka Věra Vlková (78) se syny Honzou, Tomášem a také s Karlem z druhého manželství, nejstarší Boris vedle nevlastních bratrů chyběl.

„Nemohl se dostavit, dostal ten zpropadený covid a je v izolaci,“ vysvětlil Blesku Županič s tím, že bývalý letecký stevard Boris je už v důchodu a Fiala ho měl se svou první ženou. S manželkou Táňou, taktéž stevardkou, poslali alespoň věnec.

S Fialou se Županič znal přes půl století, a to nejen z karlínského divadla, kde mu svého času i řediteloval. „Když se s někým znáte jednapadesát let, je jasné, že přijdou i nějaké rozmíšky. A naše hádky s Karlem byly velké, oba jsme byli tvrdohlaví. Ale vždycky jsme si nakonec zavolali a řekli si, že se máme rádi. Já jeho měl moc a vím, že on mě také,“ popsal herec a dabér, který se přátelí s celou rodinou Fialů.

VIDEO: Pazderková šokuje svou postavou! A smutné okolnosti před smrtí Fialy

Video
Video se připravuje ...

Pazderková šokuje svou postavou! A smutné okolnosti před smrtí Fialy Blesk

Honza a Tomáš šli v tátových šlépějích. Honzu známe z muzikálů a i jeho dcera Anička je úžasná herečka a zpěvačka. A nejmladší Tomáš zase učí na škole a zpívá v Pražském filharmonickém sboru. „Když Karel odešel, hned mi to volala Věra a potom mne poprosili ještě se synem Honzou, abych promluvil na pohřbu,“ svěřil Županič a přiznal, že byl jediný z kolegů, který Fialu v pražské LDN v Obloukové ulici navštěvoval.

„Naposled jsem za ním byl 3. srpna, když slavil 95. Hezky jsme si povídali, Karel byl ale rychle unavený. Tak jsem ho objal, políbili jsme se na tvář a řekl jsem, že zase přijdu. Ale on zavrtěl hlavou, že ne, že už tady nechce být. Když jsem si vzpomněl na toho velikého chlapa, kterým býval, docela jsem ho chápal,“ popsal Županič poslední drsná slova, která od slavného Limonádníka slyšel. Už tehdy tušil, že kamaráda vidí naposledy. „Nenapadlo mne ale, že Karel odejde přesně na den za dva měsíce 3. října. Měl ale krásný a naplněný život.“

Vzhledem k přísným bezpečnostním opatřením v souvislosti s pandemií koronaviru přišlo zesnulému herci dát sbohem méně lidí, než by si jistě přál. „Covid necovid, ale velmi mě udivilo, že z branže jsem Karlovi přišel dát sbohem jenom já a Irena Pluháčková z Karlína. To je ostuda! Kde byli všichni ti, kteří Karla plácali po ramenou,“ hřímal Ladislav Županič.

Není tomu tak dávno, co se covidem-19 nakazila i Fialova vnučka Anna Fialová(25), bývalá hvězda Tváře či seriálu Vinaři. „Já o tom asi mluvit nechci, nezlobte se. Ale je mi dobře,“ řekla herečka.

VIDEO: Limonádový devadesátník Fiala: Takhle vzpomínal naKvětu Fialovou!

Video
Video se připravuje ...

Limonádový devadesátník Fiala: Stýská se mu po nemocné Fialové! Mirka Dvořáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
87 fotografií