Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VOLBY 2020: Senátorem v obvodu Žďár se stane Klement, Pelhřimov zvolil Chalupského

Senátorem ve volebním obvodu Žďár nad Sázavou bude Josef Klement (za KDU-ČSL), který získal 59,8% procenta hlasů. Druhý Michal Šmarda (ČSSD) dostal 40,2 procenta hlasů. Druhého kola voleb se zde zúčastnilo přibližně 19,0 procent voličů, v prvním před týdnem hlasovalo 47,3 procenta. V druhém obvodu Pelhřimov voliči poslali do Senátu Jaroslava Chalupského (Svobodní), ten získal 52,4% hlasů. Dosavadní senátor Milan Štěch skončil druhý se ziskem 47,6% hlasů. Na Pelhřimovsku ve druhém kole senátních voleb k urnám přišlo 14,9% voličů.

Obvod č. 51 Žďár nad Sázavou

V prvním kole získal Klement 31,01 procenta hlasů, druhý Šmarda 25,28 procenta hlasů. V obvodu Žďár nad Sázavou usilovalo letos o senátorský post šest kandidátů.

Na Žďársku se nejdíle čekalo na okresek v Kundraticích na Velkomeziříčsku. 

V roce 2014 zvítězil ve Žďáru nad Sázavou František Bradáč (KDU-ČSL). Ve druhém kole získal 53,22 procenta hlasů. Druhá skončila Dagmar Zvěřinová (ČSSD). Voleb se zúčastnilo 12 kandidátů.

Obvod č. 15 Pelhřimov 

V pelhřimovském obvodu lidé v druhém kole vybírali mezi Milanem Štěchem (ČSSD) a Jaroslavem Chalupským (Svobodní). Štěch v prvním kole uspěl s 31% hlasů, Chalupský v prvním kole oslovil 23% voličů. 

Na Pelhřimovsku se nejdéle čekalo na okrsek v Popelíně na Jindřichohradecku a Chlum u Třeboně. 

Na Pelhřimovsku obhajoval svůj mandát Milan Štěch (ČSSD), který před šesti lety ve druhém kole porazil Ivo Jahelku (TOP+STAN) v přibližně poměru 62:38.

Foto Lenka Dvořáková | Zdroj ČTK, volby.cz

Štítky volby, Senát, Žďár nad Sázavou, Pelhřimov, Jaroslav Chalupský, Josef Klement, Milan Štěch, ČSSD, Michal Šmarda, okres Pelhřimov, KDU-ČSL, Strana svobodných občanů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2020: Senátorem v obvodu Žďár se stane Klement, Pelhřimov zvolil Chalupského | Volby | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.