Cink dojel na mistrovství světa bikerů na pátém místě. Poprvé zvítězil Francouz Sarrou

Český biker Ondřej Cink dojel na mistrovství světa horských kol v rakouském Leogangu v olympijské disciplíně cross country pátý. Jan Vastl obsadil 21. příčku. Poprvé v kariéře zvítězil po sólové jízdě Jordan Sarrou z Francie a ukončil pětiletou nadvládu Nina Schurtera. Druhý byl další Švýcar Mathias Flückiger, třetí skončil Francouz Titouan Carod.

Tento článek je více než rok starý.

Leogang (Aktualizováno: 17:10 10. 10. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Cink

Ondřej Cink | Zdroj: Profimedia

Loni šestému Cinkovi se sice vůbec nepovedl start, kde se před něho dostal i Vastl, ale náročná trať i její profil mu seděly a posouval se postupně dopředu. V samém závěru mu nahrála i smůla soupeře, když Francouz Maxime Marotte měl defekt zadního kola a Cink ho dokázal přespurtovat. Od medaile zůstal vzdálený 42 sekund.

Sedmadvacetiletý Sarrou, který ve středu získal již čtvrté zlato ve štafetě, si vybudoval během závodu více než minutový náskok a dojezd si mohl naplno vychutnat. Druhý byl Švýcar Mathias Flückiger, třetí skončil Francouz Titouan Carod. Osminásobný světový šampion Schurter se musel spokojit s devátým místem. Jan Vastl obsadil 21. příčku.

Mezi ženami obhájila prvenství Francouzka Pauline Ferrandová-Prévotová a má již třetí zlato, Jitka Čábelická skončila v závodě žen jedenáctá. Na vítěznou Ferrandovou-Prévotovou měla manko více než sedm a půl minuty.

Mistrovství světa horských kol v Leogangu (Rakousko) - cross country:

Muži elite (22,5 km): 1. Sarrou (Fr.) 1.25.37, 2. M. Flückiger (Švýc.) -45, 3. Carod (Fr.) -55, 4. Braidot (It.) -1.23, 5. Cink (ČR), 6. Marotte (Fr.) oba -1.37, 7. Colombo (Švýc.) -2.12, 8. Colledani (It.) -2.29, 9. Schurter (Švýc.) -2.33, 10. Avancini (Braz.) -2.49, ...21. Vastl -4.19, 42. Škarnitzl -8.04, 55. Kobes (všichni ČR) -10.29.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme