10. 10. 2020 Petr Pavlík

Naposledy před pauzou, Sparta míří do Litvínova

Vzhůru do boje! Sparťané v neděli od 17:20 hodin budou bojovat na ledě Litvínova o třetí vítězství v řadě a zároveň o prodloužení své kladné bilance ve vzájemných duelech s Vervou. Průběh celého utkání můžete sledovat na stanici ČT Sport nebo v přímém přenosu na HokejkaTV. Po odehrání zápasu začne všem extraligovým týmům vynucená čtrnáctidenní pauza v rámci nových bezpečnostních opatření ministerstva zdravotnictví.

Sledujte všechny zápasy Sparty na HokejkaTV!

Pokud nemáte přístup k vysílání České televize, můžete využít přímé přenosy na HokejkaTV. Ty jsou navíc kvůli novým opatřením vlády a omezenému počtu diváků na stadionech volně přístupné všem sparťanským permanentkářům. V průběhu posledních dvou dnů dorazil všem permanentkářům do mailu návod, jak se zadarmo přihlásit ke sledování HokejkaTV. Více informací čtěte ZDE>>>.

Dvě trefy Řepíka zajistily výhru v Karlových Varech

Sparťané v posledním utkání navázali na svoje předchozí úspěšné počínání, když zdolali karlovarskou Energii na jejím ledě poměrem 3:2. Na výhře má lví podíl zejména kapitán Michal Řepík, jenž vstřelil dvě branky a po zásluze byl zvolen za nejlepšího hráče utkání na straně Pražanů.

“Cítil jsem velkou úlevu, už jsem se potřeboval trefit. Hlavně, že jsme vyhráli,“ ocenil útočník s šestadvacítkou na zádech. Jeho tým sice v průběhu utkání ztratil těsný jednobrankový náskok, ale posléze vsítil další dva góly, které byly v konečném součtu velmi důležité. „Naštěstí ve třetí třetině jsme se vrátili zpátky do tempa a zvládli utkání dotáhnout do vítězného konce,“ říkal spokojeně Řepík.

Litvínovští ztratili svou oporu, ale přivedli lotyšského reprezentanta

Litvínovský celek udělal v létě stejně jako řada mužstev několik změn ve svém hráčském kádru. Své místo v kabině opustil například brankář Jaroslav Janus, nebo obránce Michal Moravčík, jenž dal přednost zahraničnímu angažmá. Z týmu Vervy navíc odešla dlouholetá stálice posledních sezon Michal Trávníček, který nově působí v prvoligovém Ústí nad Labem.

Do litvínovského týmu naopak přišel rychlík Martin Látal, o jehož služby v Litvínově velmi stáli. Na nabídku přistoupil také Patrik Zdráhal včetně brankáře Denise Godly, jenž patřil v minulé sezoně ke klíčovým oporám kladenských Rytířů. Dres Vervy bude oblékat i lotyšský zadák Uvis Janis Balinskis, kterého Verva přivedla z Rigy hrající ruskou KHL.

Litvínovští mají za sebou desetidenní karanténu a v posledních dnech postupně pracovali na obnovení své přípravy. Poslední utkání Chemici sehráli doma proti Třinci 20. září, kterému podlehli 3:6.

LETNÍ PŘESTUPY V KÁDRU LITVÍNOVA:

PŘÍCHODY ODCHODY
Patrik Zdráhal (Ú, HC VÍTKOVICE RIDERA) Michal Trávníček (Ú, HC Slovan Ústí nad Labem)
Martin Látal (Ú, HC Dynamo Pardubice) Jaroslav Janus (B, neznámo)
Uvis Janis Balinskis (O, Dinamo Riga - KHL) Edwin Hedberg (Ú, MODO Hockey)
Aaron Irwing (O, Örebro SWE) Chris Langkow (Ú, neznámo)
Oskars Cibulskis (O, Mountfield HK) Akim Aliu (O, neznámo)
Patrik Demel (O, American International College) Michal Moravčík (O, Tappara Tampere FIN)
Jiří Hunkes (O, Anglet)
Marek Baránek (O, HC Košice)
Ondřej Jurčík (Ú, HK Žilina)

Číslo zápasu:

6

Sparťané vyhráli posledních šest vzájemných duelů proti Litvínovu. Na stadionu Ivana Hlinky svěřenci trenérů Miloslava Hořavy a Josefa Jandače vyhráli pět zápasů v řadě a naposledy zde klopýtli v říjnu roku 2017. Naváží na svou úspěšnou bilanci i tentokrát?

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek