10. 10. 2020 | Petr Pavlík

SPA - KOB 5:1 - Výhru řídil střelec Stepanchuk

7., sobota 10. 10. 2020
Sparta - Kobra SPA - KOB
Sparta: Hrabal – Klička, Nistribenko, Ludvík, Bartoň, Menzel, Port - Novák L., Bareš (A), Vašíček, Odehnal, Červenka, Fábry, Křišťan, Kalný (C), Valach, Höll (A), Stepanchuk, Senčák.
Kobra: Iliev (60. Pejšová) – Novák D., Frydrych (C), Šeba, Kalajev, Chytil, Nácovský, Seidler – Šrámek, Kovář, Halfar (A), Bauer (A), Příhoda, Uhlík, Lederer, Čečetka.
Branky a nahrávky: 29. Stepanchuk (Fábry, Kalný), 40. Stepanchuk (Křišťan), 50. Fábry (Křišťan, Vašíček), 54. Stepanchuk (Fábry, Kalný), 56. Bartoň (Senčák) - 27. Šrámek (Bauer). Rozhodčí: Hrdlička - Ganger, Kovář. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 0 (hráno bez diváků). Střely na branku: 49:22. Průběh utkání: 0:1, 5:1.
Sedmé kolo Extraligy dorostu odehráli mladí sparťané v domácím prostředí, v němž tentokrát přivítali pražskou Kobru. Naši hokejisté dokonali obrat ve druhé třetině, kdy otočili nepříznivé skóre na svoji stranu. Ve třetím dějství si posléze upevnili svoje vedení a po zásluze vyhráli 5:1. Hlavním strůjcem tříbodové výhry byl útočník Bogdan Stepanchuk, jenž zaznamenal hattrick!

Komentář

Sparťanští hokejisté vstoupili do utkání velmi aktivně a hned zpočátku donutili soupeře k prvnímu nedovolenému zákroku. Po faulu hostujícího Čečetky měli domácí dobrou možnost na skórování, první případnou změnu ve skóre však brankář Iliev nedovolil.

Sparťané hráli posléze další dvě početní převahy, které zůstaly neproměněny. V závěru úvodního dějství si první přesilovou hru vyzkoušeli pro změnu také braničtí hokejisté, jenž se stejně jako jejich soupeř neprosadili a do kabin se šlo za nerozhodného stavu 0:0.


Druhá perioda přinesla oproti první třetině úvodní branky celého duelu. V sedmadvacáté minutě utkání šel pykat na trestnou lavici útočník Valach a Kobra svou šancí tentokrát nepohrdla. Po přihrávce Bauera se puk dostal na hokejku Maxe Šrámka a branický útočník bez problémů zakončil.

Radost hostujících hráčů však trvala necelé dvě minuty, jelikož do dobré palebné pozice se probojoval sparťanský útočník Bogdan Stepanchuk a rázem bylo srovnáno. Ke konci prostřední části mohla Kobra strhnout vedení zpět na svoji stranu, leč neúspěšně. Naopak na druhé straně se znovu prosadil Bogdan Stepanchuk a domácí šli poprvé v utkání do vedení.


Ve třetí třetině si hráči obou týmů zahráli zkrácenou hru čtyři na čtyři, ve které sice ještě gól nepadl, ale o pár vteřin později přeci jen ano. Andrej Fábry překonal brankáře Ilieva potřetí a dal Spartě pohodlný dvoubrankový náskok. Sparťané byli svou vstřelenou brankou hodně povzbuzeni a výsledkem byl další rozruch před branickým gólmanem. Bogdan Stepanchuk mířil přesně a svým pokusem zkompletoval hattrick!

Domácí v radostné euforii následně přidali ještě pátou trefu z hole Tomáše Bartoně, který uzavřel střeleckou listinu tohoto utkání. V šestapadesáté minutě měli hosté ještě jednu přesilovou hru, kterou ovšem nevyužili. V závěru zápasu trenéři Kobry nasadili do branky Julii Pejšovou, ale ani tento tah hostům nepomohl a sparťané se mohli radovat z velmi cenné výhry 5:1.

Ohlasy trenérů

Tomáš Netík (HC Sparta Praha): "Sehráli jsme kvalitní utkání. S výkonem našich hráčů jsme velmi spokojeni, akorát se ještě trochu trápíme v koncovce. Máme s ní problémy delší dobu, ale snažíme se poctivě v tréninku pracovat. Ve třetí třetině jsme své šance už proměnili a dokázali utkání dotáhnout do vítězného konce. S předvedenou hrou i s nasazením hráčů jsme velmi potěšení. Skvěle nás podržel brankář, který předvedl řadu výborných zákroků. Kluky jsme za výkon pochválili."

Milan Vrzal (HC Kobra Praha): "Myslím si, že se nám podařilo dobře zachytit tempo zápasu v první třetině. Soupeř byl hodně na kotouči, ale díky výkonu našeho brankáře jsme udrželi do první přestávky nerozhodný stav. Ve druhé části se nám podařilo vstřelit branku při přesilové hře, která nás dostala na koně. Měli jsme dobrou naději na bodový zisk, bohužel posléze jsme trošku vypadli z tempa a soupeř otočil skóre utkání na svoji stranu. Sparta nás v této fázi přestřílela a dostala se do vedení. V závěrečné třetině nám možná trochu docházely síly a soupeř si výsledek už pohlídal. V příštích zápasech musíme být gólově efektivnější."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila