Zaposlouchejte se do písní z muzikálu Malý princ

Zaposlouchejte se do písní z muzikálu Malý princ

Tisk

Maly princ 200Na motivy světového bestselleru Antoine de Saint-Exupéryho přichází Malý princ jako původní český muzikál. Náš příběh sleduje cestu dvou hlavních hrdinů za neodvratným naplněním jejich osudů. Ilustruje tuto cestu neobvykle barevnými a optimisticky laděnými výlety do dříve neztvárněných hudebních směrů. Díky hudbě, hercům a zpěvákům se přeneseme do světa fantazie, ať už se jedná o podivné planety nebo jejich ještě podivnější obyvatele.

 

Planetu Zemi reprezentuje nejen poušť, ale také kantýna korsického letiště, odkud Exupéry startoval ke své poslední misi. Příběh samotného Exupéryho i Malého prince dojímá celý svět už po desítky let, a proto chceme touto cestou oslavit i my 120. výročí narození velkého snílka a velkého člověka Antoine de Saint-Exupéryho, který nyní přichází k velkým i malým posluchačům ve velkolepém muzikálovém provedení.

„Je velkým omylem považovat toto dílo za pohádku nebo za žánr pro děti, jelikož jeho myšlenky a metafory většinou překvapí a zasáhnou zejména dospělé. Tuto knihu jsem si zamiloval už v mládí a nikdy mě nepřestane překvapovat její nadčasovost a moudrost. Nápad, že by to mohl být krásný muzikál, přišel už v roce 2014, nicméně vše má svůj čas a smysl, stejně tak, jako muzikál Malý princ,“ říká Daniel Barták zodpovědný za hudbu a hudební aranžmá.

maly princ dyk

Pro Richarda Bergmana, autora textů písní a scénaře je příběh o malém princi bible ve tvaru srdce. Je ikonou jeho já, zároveň i krásnou a živou předlohou pro jeho existenci na tomto světě. „Žiju na překrásné modré planetě, a přesto každou noc hledím na noční nebe a hledám tu nejzářivější hvězdu. Planetku malého prince,“ doplňuje.

Podle Víta Pokorného (produkce, scénář, režie) je Malý princ jako snový rébus, který může každý luštit po svém, a lidé ho luští už po několik generací. „Z většiny zpracování mám ale deprimující pocit, a to jsem chtěl úplně otočit. Naším záměrem bylo interpretovat podstatu Malého prince tak, aby z příběhu byla cítit radost, upřímnost a láska k životu. Ostatně láska je osou každého dobrého příběhu a Malý princ dostává tímto muzikálovým zpracováním zcela nový rozměr. Rozměr plný naděje, která nehasne stejně, jako princova hvězda,“ vysvětluje.

Maly princ

Daniel Barták – Richard Bergman – Vít Pokorný: MALÝ PRINC
Autor literární předlohy: Antoine de Saint Exupéry
Interpreti (hudba): Vojtěch Dyk, Jiří Korn, Ivana Korolová, Tomáš Trapl, Viktor Antonio, Martin Pošta, Josef Vojtek
Interpreti (slovo): Jaromír Dulava, Zdeněk Zelenka, Dita Hořínková
Umělecký režisér: Vít Pokorný
Rok vydání: 2020
Vydavatel: Radioservis
Celkový čas CD 1 45:05 I CD 2 45:38

https://www.radioteka.cz/detail/crohudba-610941-antoine-de-saint-exupery-maly-princ-muzikal


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Přečtu kolem pětačtyřiceti knih za rok a nejradši mám šálek dobrého kakaa

Vrata3Vratislav Šálek patří mezi výrazné osobnosti magazínu Kultura 21, pro který pilně pracuje již řadu let. Jeho hlavní pracovní náplní je komunikace s nakladatelstvím a zprostředkovávání knižních výtisků k recenzi. Co na sebe v rozhovoru prozradil?

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Rytieri z Vřesova a tí druhí

rytiri z vresova 200Historický román, ktorý nás zavedie do komnát pražského hradu a katedrály sv. Víta na začiatku 14. storočia, do močaristých bažín juhozápadnej časti Českého kráľovstva, ale aj na palubu lodí rádu johanitov v Stredozemnom mori.

Divadlo

Sladký - nesladký domov

slad200Sladký domov, je nová hra od maďarského spisovateľa Gyorga Spiró, ktorá bola uvedená Slovenskému publiku 5. mája v podaní režiséra Juraja Bielika. Hlavnú úlohu Milky si v nej zahrala Elena Podzámka a jej pomocníkom bol Ujo Lisný, ktorého si zahral Peter ...

Film

Kultura a totalita IV – Každodennost

Kultura -kino PEREXEditoři Ivan Klimeš a Jan Wiendl v několika posledních letech zahájili vydávání volné řady sborníků, souhrnně nazvaných KULTURA A TOTALITA. Už byly vydány svazky věnované válce, národu a revoluci, nyní v pořadí čtvrtá část je zas...