ROYAL Fitness SAMK Měsíčník Kladno
ČSAD KLADNO Farmarske trhy Nad Kladnem Klapod
  • Nad Kladnem
  • SAMK
  • SOU a SOŠ Kladno

Kanonýři získali čtyři hráče ze superligy. Nastoupí už dnes proti Varům

Neděle, 11. října 2020 08:00

Z Vinohrad přestupuje útočník Jan Linhart, ze Sparty přicházejí na střídavé starty brankář Patrik Zítka, obránce Marek Veselý a útočník Ondřej Hurt.

Kanonýři získali čtyři hráče ze superligy. Nastoupí už v neděli proti Varům (Foto: Kanonýři Kladno)

Kanonýři vyrazí k nedělnímu ligovému šlágru do Karlových Varů hned s kvartetem nových hráčů, přičemž všichni z nich míří do Kladna z Livesport superligy, nejvyšší tuzemské soutěže. Z Vinohrad přestoupil 33letý útočník Jan Linhart (na hlavním snímku), který si už v kladenském dresu odbyl úspěšnou premiéru v pohárovém zápase proti Bohemians. Kádr pak doplní na střídavé starty trojice mladých sparťanů – brankář Patrik Zítka, obránce Marek Veselý (na fotce s číslem 99) a útočník Ondřej Hurt (93).

Příchod všech je reakcí sportovního ředitele a trenéra A-týmu Jana Pazdery na úzkou soupisku, s níž Kanonýři do sezony vstoupili, a na nečekané ztráty, které celek v poslední době postihly. Brankář Radek Kulhan totiž ukončil kariéru, útočník Vojtěch Novák po postupovém zápase v juniorce čelí disciplinárnímu řízení. Obránce Matěj Stůj je po operaci kolene a bude minimálně do Vánoc mimo hru.

„Radek Kulhan přijal pracovní příležitost u Policie České republiky a musí být následujících sedm měsíců v Holešově nedaleko Zlína. Jsme pořád amatérský sport a on toto povolání vnímá jako své poslání, takže je logické, že upřednostnil zaměstnání před florbalem. Už teď čtyřikrát týdně dojížděl z Budějovic a Jihlavy, což bylo náročné, a dojíždět z Moravy by nešlo. Proto jsme museli reagovat. U Matěje Stůje šlo o plánovanou operaci, nicméně teď v neděli nám bude hodně chybět, protože při zápasech s Vary vždy u soupeřů budil svou fyzickou hrou velký respekt. U Vojty Nováka mě disciplinární řízení velmi mrzí, protože jsem cítil, že poslední dva tři týdny nabíral výtečnou formu,“ uvedl Jan Pazdera.

Foto: Flickr Acema Sparta Praha

A tak musel Pazdera jednat, aby kádr doplnil. Nicméně využil svých známostí i respektovaného postavení v tuzemském florbale a velmi rychle se podařilo zrealizovat příchod čtyř hráčů se slušným životopisem. Prvním z nich je 33letý Jan Linhart, který v Livesport superlize zvládl 91 utkání (33+35). Před lety společně s Ondřejem Riebauerem hrávali v juniorce Future, kde byl jejich trenérem právě Pazdera. „Pak si dal od vrcholového florbalu pauzu, hrál v Hradci Králové nižší soutěže. V roce 2013 jsem ho oslovil, jestli by se nechtěl vrátit zpět, a on přijal nabídku ve Vinohradech, kde jsem byl,“ popisuje Pazdera.

Tam působil až do teď, nicméně v poslední době cítil, že by chtěl změnit prostředí a mít v týmu větší roli, než tomu teď bylo. „Já měl zájem, protože je to dobrý hráč do finální fáze a měl by nám v ní pomoct. Aby se z něj ale mohla stát posila, potřebujeme zapracovat na jeho fyzické připravenosti, protože i kvůli letnímu zranění není v takové kondici, jako náš tým a hra vyžaduje,“ říká Pazdera, který s ním počítá do druhého útoku.

V něm nastoupil proti Bohemians a po pár vteřinách na hřišti hned nahrál Miroslavu Šnajdrovi na první gól utkání.

Trio sparťanů se zase podařilo získat díky rozvíjející a zlepšující se spolupráci mezi oběma kluby. Pazdera je u juniorské reprezentace asistentem Jaroslava Berky, jenž ve Spartě plní roli sportovního ředitele, Marek Vojta, další z reprezentačních asistentů, je pro změnu ve Spartě šéftrenérem elitních družstev a jedním z koučů A-týmu. I proto je logická vzájemná důvěra při rozvoji hráčů.

Foto: Flickr Acema Sparta Praha

„Herní filosofie Sparty je podobná té naší. Kluci jsou herně inteligentní, zodpovědní a samostatní. Cítím, že svou pracovitostí a přístupem do našeho týmu rychle zapadnou. Jelikož jde o mladé hráče, Sparta pro ně potřebovala větší herní využití a nás trápil problém s úzkým kádrem. Je to částečné řešení, nicméně rozhodně není naše situace vyřešena komplexně. Potřebujeme mít širší tým. Navíc kluci pořad hrají za áčko Sparty a pokud ta je bude potřebovat, budou hrát v ní. Takže je riziko, že je nebudeme mít na všechny zápasy,“ prozrazuje Pazdera dohodu mezi oddíly.

A kdo z pražského velkoklubu přichází? 21letý brankář Patrik Zítka, který ve Spartě plní roli dvojky za reprezentantem Martinem Benešem, ten ho však v superlize ještě nepustil mezi tyče. Na Kladně by se tak mohl dočkat většího herního vytížení.

Dále je to obránce Marek Veselý, který si ve svých 21 letech připsal už 59 startů (5+1) v nejvyšší soutěži. „Je to levoruký bek, který pomůže zkvalitnit naší rozehrávku. Je rozdíl tam mít někoho z juniorky, nebo hráče, který už má zkušenosti ze superligy a navíc si prošel těžkými duely ve sparťanské juniorce,“ říká Pazdera.

Foto: Flickr Acema Sparta Praha

Třetím sparťanem do party je pak 19letý útočník Ondřej Hurt, který byl v minulé sezoně kapitánem juniorky Sparty. V superlize má 11 startů a jeho předností je, že svým silovým pojetím dokáže udržet míček v útočném pásmu.

Všichni čtyři nováčci už budou k dispozici v nedělním duelu proti Varům, který však vzhledem k epidemiologické situaci bude minimálně na dva týdny posledním. „Karlovy Vary posilovaly v létě víc než my, což se na začátku projevilo na jejich sehranosti. Ve chvíli, kdy však celek odehrál zápasy, potrénoval, tak je vidět, že výsledky se podobají těm z minulé sezoně. Kladnu se dlouhodobě nedaří na jejich hřišti uspět, což teď chceme zlomit. Možná nejsme favoritem, ale to jsme nebyli ani ve středu proti Bohemce. Duely s Vary jsou plné emocí a celý tým se na to moc těší. Pokud bychom uspěli, tak se nám bude psychicky rozhodně jinak zvládat pauza bez zápasů a standardního tréninku,“ říká Pazdera.

Autor: Matěj Stůj



  1. pozvánka

    Zítra zahájí Kladenský zámek druhou část výstavy: Jiří Hanke- 50 let s fotografií

  2. krimi

    Strážníci v Kladně nalezli ukradené auto z Prahy, policie hledá svědky

  3. krimi

    Kladenský agresivní postrach žen skončil za mřížemi, pátrání bylo odvoláno

  4. kultura

    Celým rokem zaječím skokem, výstava ve Vlastivědném muzeu města Slaný začíná už zítra

  5. kultura

    Kladenský Majáles, studentská oslava jara, vypukne už zítra v bývalých kasárnách

  6. krimi

    V poutech skončil muž, který si zapálil oheň u bytového domu v Kladně

  7. krimi

    Řidiči pozor! Prozradíme vám, kde v Kladně tento týden měří policie rychlost

  8. pozvánka

    „Silou proti rakovině“: Mistrovství České republiky v Logliftu bude hostit kladenské kino Sokol

  9. pozvánka

    Už v sobotu to vypukne, Bitva Libušín 2024 aneb pocta Janu Žižkovi

  10. zprávy

    Kladenští policisté hledají nové posily, přidej se i Ty

  11. zprávy

    Trhy pokračují ve středu v Kladně a v pátek ve Slaném

  12. pozvánka

    Ve čtvrtek zahájí Kladenský zámek druhou část výstavy: Jiří Hanke- 50 let s fotografií

  13. pozvánka

    Čarodějnické rejdění na Sletišti se Sportovními areály města Kladna

  14. zprávy

    Poznejte osobnosti Kladna, pozvání do Klapodu přijal Leoš Stránský, splnil si sen, je kaskadér

  15. info z radnice

    Infocentrum města Slaný získalo cenu České unie cestovního ruchu

  16. zprávy

    Redakční výběr toho co vám možná tento týden v Kladenských listech uteklo

  17. zprávy

    Všechny zastávky v kraji budou na znamení

  18. krimi

    Složky IZS zasahovaly v Kladně-Rozdělově při záchraně života nezletilé osoby

  19. video

    V Kladně došlo k napadení několika mladých žen, policie hledá další poškozené a svědky

  20. krimi

    Policisté objasnili vloupání do rodinných domů v Hostouni