Omladina z dětského domova přivezla útulku celkem 160 kilogramů krmiva
Omladina z dětského domova přivezla útulku celkem 160 kilogramů krmiva.
Teplice

Žim – AniDef, útulek pro opuštěná zvířata v Žimu, navštívili v sobotu 10. října svěřenci Dětského domova v Krupce Libušíně se svým vychovatelem Radkem Bartoněm. Přijeli, aby tu předali cca 100 kilogramů krmiva pro psy a kočky, které získali díky aukci svých obrazů. (O jejich výstavě v Olympii jsme psali v polovině září.) Navíc si také návštěva vyhrnula rukávy a pomohla v rámci brigády v areálu útulku s tím, co bylo potřeba.

Přestože děvčata a kluci museli po příjezdu čekat zhruba deset minut před branou, protože se právě venčil Max, který je trochu nevyzpytatelný a není radno mu lézt do cesty, náladu to omladině nezkazilo. Podle reakcí navíc už Maxe všichni znali, a tak se bavili pozorováním, jak bezstarostně loví myši, zatímco pracovnice útulku čeká, až se laskavě vyvenčí. Po Maxově navrácení zpět do kotce se brána útulku otevřela a děti mohly konečně odnosit krmivo dovnitř.

„První byla internetová aukce obrazů na našich stránkách, kdy jsme vybrali zhruba 60 kilogramů krmiva. Ty jsme předali už před měsícem,“ informuje vychovatel Radek Bartoň. Tahle dnešní várka je zhruba dalších sto kilogramů, které jsme získali z aukce pořádané v Olympii.“ Bartoň prozradil, že obrázků mají děti ještě dost. Podobnou akci proto nejspíš připraví zase na jaře. „Chtěli bychom ji udělat ve větším formátu a trochu jinou formou. Tahle iniciativa mi přijde dobrá, protože děláme radost lidem a taky pejskům.“

Obrázky, které byly v aukci vystavené, měly překvapivě vysokou technickou úroveň. „Hlavní aktéři, kteří se naučili obrazy sprejovat, jsou Petr Hrouda a Marek Kuru. Jejich obrázky se také nejvíc prodávaly.“ Další ze svěřenců domova, kteří v sobotu žimský útulek navštívili a podíleli se svými výtvarnými dílky na získání krmiva, byli Nikola Ferková, Dušan Šimko, Marie Miková, Valentýn Ferko, Dominik Heller a Antonín Duna.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru