Bystřičanová, Kašná, Laciková, Zahraj, Hlavatík, Biolek, Šindelek, tak to jsou vítězové napříč všemi kategoriemi dnešní Bašťanské 6. Letošní již sedmý ročník se náramně vydařil, a to i navzdory vládním nařízením, se kterými se pořadatelé vypořádali na výbornou a zajistili hladký a bezpečný průběh celé sportovní akce.

Závodní dopoledne bylo rozděleno na tři hlavní samostatné závody Bašťanská 6 „Kids“, „Junior“ a hlavní závod Bašťanská 6. Nejprve proběhly první dva jmenované závody, ve kterých se utkali ti nejmenší atleti a dorost v areálu kempu. Poté přišel na řadu hlavní závod okolo přehrady Baška, který svým rovinatým profilem vybízí k rychlým časům.

Nejprve odstartovalo něžné pohlaví, a to na 3 km trati. Zde zvítězila teprve čtrnáctiletá velká naděje české atletiky Barbora Bystřičanová (10:10) TJ Slezan Frýdek Místek, stříbro a bronz braly její oddílové kolegyně Kateřina Krtková (10:25) a Veronika Siebeltová (10:31). První pětku uzavřely čtvrtá Markéta Kašná (10:44) TJ Jäkl Karviná, která si udělala osobák a s přehledem tak vyhrála svou kategorii a pátá Elen Šimonová (11:04).

Těsně před polednem se vydali na trať muži a ti absolvovali dva okruhy, tedy 6 km, kde byl nejrychlejší Martin Biolek (19:31), kterému doslova dýchal na záda druhý Krystian Zahraj (19:32) TJ Jäkl Karviná, třetí byl Marek Spilka (20:00) TJ Slezan Frýdek Místek, za ním doběhl jeho oddílový kolega Daniel Raška (20:05) a pátou příčku obsadil vítěz kategorie 55+ Dan Šindelek (20:26) MK Seitl.

Po ukončení závodů následovalo vyhlašování vítězů napříč všemi kategoriemi a bohatá tombola. Po celé sobotní dopoledne panovalo ideální běžecké počasí a parádní atmosféra, a to i díky moderování Pepy Nejezchleby a perfektní organizaci celého zavodu! Letošní Bašťanská 6 prostě vyšla na jedničku.

Výsledky