Zlín: Jižní Svahy nově zdobí „květinový strom“

11.10.2020 17:45

Květinový sloup, nebo také „květinový strom“. Tak se nazývá novinka, kterou do veřejného prostoru umístil Odbor městské zeleně.

Zlín: Jižní Svahy nově zdobí „květinový strom“
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Tento nový, méně známý květinový prvek byl koncem léta zrealizován v Centrálním parku na Jižních Svazích mezi dvěma hlavními dětskými hřišti uprostřed plochy křížení dvou pěších komunikací. Samotný „strom“ také uzavírá javorovou alej od bytových domů na Podlesí V.

„Jde o kovovou sloupovou konstrukci, která nese ramena s několika květinovými nádobami. Cílem Odboru městské zeleně, konkrétně oddělení Jižní Svahy, je snaha využít k výzdobě nádob květinové a rostlinné výsadby,“ vysvětlila Dominika Göttlichová, zahradní architektka Odboru městské zeleně. „Strom“ bude ozdobou  i v zimním období, kdy živé rostliny budou nahrazeny vánoční výzdobou s osvětlením, aby zejména v době Vánoc vytvořil příjemnou atmosféru pro obyvatele Jižních Svahů a další procházející.

„To, že se jedná o raritu, potvrzuje skutečnost, že zlínský „květinový strom“ je teprve druhým takovým prvkem, který byl v České republice realizován,“ konstatoval Bedřich Landsfeld, náměstek primátora pro oblast městské zeleně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…