Hlavní obsah

Zamáčkněte slzu... Mladý Schumacher dojal Hamiltona i celý svět F1

Nürburgring

Zprávy o aktuálním stavu legendárního šampiona jsou všelijaké, jen ne dobré. Michael Schumacher údajně komunikuje se světem jen očima, fanoušci formule 1 na celém světě se marně modlí za jeho uzdravení. Když tedy mladý Mick Schumacher věnoval po VC Eifelu vítěznému Lewisu Hamiltonovi tátovu helmu, jednalo se o nesmírně silné gesto. Dojalo nejen samotného mistra světa, ale také všechny diváky u televizních obrazovek.

Foto: Bryn Lennon, Reuters

Lewis Hamilton si se zájmem prohlíží Schumacherovu helmu...

Článek
Fotogalerie

Scénka vpravdě hollywoodská. Lewis Hamilton z Mercedesu vyhrál Velkou cenu Eifelu a 91. vítězstvím ve formuli 1 vyrovnal rekord slavného Michaela Schumachera. A když byl Hamilton po skončení závodu na Nürburgringu zpovídán, přišel Mick Schumacher a daroval mu přilbu svého otce Michaela.

„Pro mě velká pocta. Opravdu si ji cením," zareagoval Hamilton na Mickovo gesto.

Mladý Schumacher se sice kvůli nepřízni počasí neobjevil na Nürburgringu v pozici pilota během pátečního tréninku, v neděli se však postaral o velmi emotivní moment.

„Táta mě vždycky učil, že rekordy jsou od toho, aby se překonávaly," poukazuje Mick.

Právě Michaelův rekord v počtu vítězství dokázal Brit v Německu vyrovnat. Po 91. triumfu kariéry netajil nadšení.

Ve hře jezdil jako Schumi

„Ani nevím, co mám říct. Vyrůstal jsem při sledování Michaela a z pohledu jezdeckých kvalit byl určitě mým vzorem. Obdivoval jsem, co společně se svým týmem dokáže rok po roce, závod po závodě," zajíkal se Hamilton.

Foto: Bryn Lennon, Reuters

Lewis Hamilton s helmou Michaela Schumachera.

„Vzpomínám si, že jsem hrával hru Grand Prix 2 a jezdil tam jako Michael. Bylo skvělé sledovat jeho dlouhou dominanci. Nedokázal jsem si ani představit, že jeho rekord někdo překoná. A už vůbec jsem si neuměl představit, že to dokážu já," popsal fenomén současné generace.

„Obrovská pocta a chvíli potrvá, než si ji uvědomím. Že jsem vyrovnal rekord, mi došlo až po návratu na pitlane. Během dojezdu do cíle jsem na rekord vůbec nemyslel. Vděčím za něj neuvěřitelnému týmu. Všichni kolem mě mi pomáhali a tlačili mě dopředu. Patří jim velký dík a zároveň vyslovuji obrovský respekt vůči Michaelovi," zdůrazňuje šestinásobný mistr světa.

Reklama