Moore Czech Republic (Moore Czech Republic)
Makroekonomika  |  12.10.2020 09:21:29

Na vyšší míře inflace má podíl také rozpočtová politika vlády, ČNB má omezené možnosti

Inflace se pohybuje vysoko nad dvouprocentním inflačním pásmem. Pod úrovní 2 % jsme se naposledy nacházeli v srpnu 2017. Na vyšší míře inflace má podíl také rozpočtová politika vlády a její uvolňování peněz do ekonomiky. Možnosti ČNB dělat protiinflační opatření jsou ale omezené, protože by jimi ekonomiku ještě více utlumila,“ říká Radovan Hauk, partner poradenské společnosti Moore Czech Republic, k aktuálnímu vývoji indexů spotřebitelských cen dle ČSÚ.

Moore Czech Republic

Společnost Moore Czech Republic je součástí jedné z největších mezinárodních sítí nezávislých auditorských a poradenských firem. Moore Global Network Limited (do září 2019 Moore Stephens International Limited) zaměstnává po celém světě přes 30 000 odborníků ve více než 260 nezávislých firmách a 110 zemích.

Moore Czech Republic sídlí v Praze a je vedena jednateli a společníky Petrem Kymličkou a Radovanem Haukem. Ti s sebou pod značku Moore přivedli kromě svých pracovníků z dřívější společnosti BDO Advisory také specializované dceřiné společnosti Servodata, DataScript a S-COMP, které se orientují na poskytování komplexních služeb v oblasti IT a vzdělávání.

Více informaci na: www.moore-czech.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Poslední zprávy z rubriky Makroekonomika:

Čt   9:17  S&P500 uzavřelo na nových rekordech Research (Česká spořitelna)
Čt   9:00  Obce Královéhradecka - 2024 ČSÚ (ČSÚ)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste