Ač se může zdát, že naše slavné osobnosti jsou co se týká partnerských vztahů nestabilní, najdou se mezi nimi i výjimky. Které manželské páry patří právě mezi ty stabilní a jak dlouho spolu jsou, se dočtete v našem článku.

-reklama-


Jana a Viktor Preissovi

Jana Preissová a Viktor Preiss si řekli své „ano“ již v roce 1969, letos tedy slaví 51. výročí a právem jim patří první místo v našem článku. Mají spolu dva syny, Jana a Martina, který je také herec. Herečka se své profesi věnuje již jen zřídka, vloni se objevila po delší pauze v komedii Ženská na vrcholu. Její manžel je ale jako herec a dabér aktivní i nadále.

FOTO: MICHAL PROTIVANSKÝ / CZECH NEWS Michal Protivansky / CNC / Profimedia

Hana Zagorová a Štefan Margita

Manželství zpěvačky Hany Zagorové a o 10 let mladšího operního pěvce Štefana Margity trvá již od roku 1992, letos tedy oslavili 29 společných let. Pro Zagorovou je to druhé manželství, to první trvalo 6 let a jejím prvním manželem byl tanečník a herec Vlastimil Harapes.

Lucie Benešová a Tomáš Matonoha

Lucie Benešová a Tomáš Matonoha si řekli „ano“ před 16 lety. Oba herci nezahálí a Benešová je aktuálně k vidění v seriálu Slunečná a Matonoha zase ve slovenském komediálním seriálu Prázdniny. Starají se společně o čtyři děti, syna Luciána z prvního vztahu Benešové, o společné děti Laru a Štěpána a jedno osvojené – Sáru. Letos se syn Lucián z jejího prvního vztahu s Filipem Blažkem oženil.

Jana Boušková a Václav Vydra

Herecká manželská dvojice Jana Boušková a Václav Vydra se vzala po dlouholetém vztahu v roce 2006 během přísně utajeného obřadu, na kterém s nimi byli jen dva svědci a oddávající. Pro herečku je to již druhé manželství, to první skončilo tragicky. Jejím prvním manželem byl divadelní herec Petr Svojtka (†35), se kterým má syna Jana. Dvojice na svém statku chová koně a Vydra je průkopníkem tzv. „volného chovu koní“, za což byl zpočátku velmi kritizován. Herectví a dabingu se oba věnují i nadále. Například pořad Prostřeno provází svým komentářem již od roku 2010.

Dana Morávková a Petr Malásek

Herečka, moderátorka, choreografka a bývalá krasobruslařka (je dvojnásobnou juniorskou mistryní republiky v krasobruslení) Dana Morávková si vzala hudebníka a skladatele Petra Maláska v roce 1996. Jsou spolu tedy více než 25 let a mají jednoho syna, který zdědil jméno po svém otci. Maláskovy skladby můžeme slyšet ze známých filmů a pohádek, například Líbáš jako Bůh, Z pekla štěstí 2, Jak se krotí krokodýli, Ulice a další. Dana Morávková se kromě herectví věnuje i vlastní kolekci kabelek.

Pavel Vítek a Janis Sidovský

I tato dvojice patří mezi ty stabilní. Zpěvák Pavel Vítek a producent Janis Sidovský tvoří pár již více než 30 let a v roce 2006 uzavřeli registrované partnerství na hradě Karlštejn, kde je Sidovský od 2018 ve funkci místostarosty. Režisér Michal Herz natočil o jejich cestě k uzavření registrovaného partnerství dokument s názvem S důvěrou a láskou.

Libuše Šafránková a Josef Abrhám

Pravděpodobně nejvýznamnější a nejoblíbenější česká herečka Libuše Šafránková si vzala hereckého kolegu Josefa Abrháma již před 44 lety. Bok po boku se objevili nejen v soukromém ale i v tom profesním životě a to hned v několika filmech (například Vrchní, prchni! jako manželé Vránovi nebo naposledy v roce 2013 v Přijde letos Ježíšek?). Měli spolu jednoho syna Josefa a radost jim dělají také tři vnoučata (Josef, Antonín, Laura). Jejich manželství letos v červnu bohužel ukončila hereččina smrt, ale i přesto, nebo právě proto, stojí jejich stabilita bok po boku za zmínku.

Zdroje informací: csfd.cz, fdb.cz, wikipedia.org

-reklama-