Karolína Kůrková: Sexy dívka z obálek světových módních časopisu Glamour, Elle, Vogue, Harper’s Bazaar, Marie Claire

Karolína Kůrková: Sexy dívka z obálek světových módních časopisu Glamour, Elle, Vogue, Harper’s Bazaar, Marie Claire
Karolína je i po třicítce stále nesmírně půvabnou a svěží ženou, která za svou dlouhou kariéru neztratila nic ze své krásy. Přesto, že žije v záři reflektorů, neprovází ji žádné skandály a dokázala si najít i čas na manžela a na děti.

Módní ikona i po třicítce

Podle sledovanosti profilu na Instagramu patří tato mladá žena k nejvlivnějším Češkám. Podle červencového průzkumu je se sledovaností přes 800 tisíc fanoušků na krásném pátém místě.

Okouzlující supermodelka se na výsluní drží od svých patnácti let, kdy ji kamarádka vzala na konkurz. Vytáhlá štíhlá blondýna tam se svými 180 cm výšky a nohama jako gazela padla do oka italskému agentovi Alessandru Bazzonimu, který ji otevřel dveře do světa módy.

Do světa odvážně v patnácti letech

Patnáctileté děvče se s ním vydalo na zkušenou do italského města módy, do Milána. Alessandro nejspíš věděl, jaký potenciál Karolína má, protože smlouvy od Prady a Miu Miu na sebe nenechaly dlouho čekat.

Úspěch za velkou louží

Itálie ale byla pro úspěšnou mladou dívku najednou malá, a tak se i s agentem odstěhovali do New Yorku, kde začala Karolína předvádět na módních přehlídkách. Tam si ji všimla šéfredaktorka Vogue Anna Wintour, která v ní viděla budoucí supermodelku. Anna se nemýlila. Sedmnáctiletá Češka na titulní straně časopisu Američany okouzlila a o její pozornost začaly usilovat přední módní značky.

V roce 2002 ji časopis Vogue označil za „Modelku roku“. Karolína ale neusnula na vavřínech, intenzivně se učila jazyk a brala i lekce od učitele dramatu, aby jazyk pochopila i emocionálně. K celosvětové slávě ji pomohl módní gigant Victoria‘s Secret, kde předváděla módní show.

Byla to právě Karolína, kdo v roce 2006 vynesl výjimečnou podprsenku osázenou pravými diamanty v hodnotě 130 milionů korun. Časopis Forbes českou krásku označil titulem: „Nejvíce sexy žena na světě“.

Karolína se postupně dostala i k moderování, do různých porot a také do filmů.

I přesto, že v módní branži není nejmladší, stále je o ní velký zájem. Úspěšná Češka se také věnuje charitě, za což získala i různá ocenění, například i od OSN.

Spokojená manželka a matka

Modelka si chrání své soukromí, ale o radostné události se ráda se svými přáteli a fanoušky podělí. Lidé u ní umí ocenit, že žije normálním životem. Vdala se za bývalého profesionálního vojáka. Archie Drury ji požádal o ruku na dovolené v JAR, když byli na vrcholu Stolové hory. V roce 2009 a 2015 porodila 2 syny a v roli manželky a matky se cítí velice spokojeně.