Mariah Carey a její šokující výpověď o despotickém manželovi, který ji zavřel do zlaté klece

Mariah Carey a její šokující výpověď o despotickém manželovi, který ji zavřel do zlaté klece
Zpěvačka a influencerka Mariah Carey se svými 9,5 miliony sledujících na Instagramu patří určitě k osobám, které mohou významným způsobem ovlivnit velkou skupinu lidí.

Pár informací o zpěvačce

Mariah je sledovaná nejen kvůli svému úspěchu v hudebním světě a hlasu s rozsahem 5 oktáv, ale také například kvůli svým vrtochům, módním kreacím a bujné postavě.

Než se stala slavnou, na živobytí si vydělávala různě. Kontrolovala ve výrobě kvalitu klobouků, dělala hostesku, zametala vlasy v kadeřnickém salónu a také to zkusila jako servírka. Pro své drzé chování však byla většinou brzy propuštěná.

Povahou je Mariah velice temperamentní a akční žena, za což nejspíš mohou její geny po otcových předcích, kdy děda byl z Venezuely a babička Afroameričanka. A k tomu se ještě přimíchala irská bojovnost po matce.

Z prodaných 160 milionů hudebních nosičů po celém světě má zpěvačka slušný zisk a studia si ji předchází.

Svatba jako z pohádky

Mariah se stihla za život dvakrát vdát. Jejím prvním mužem byl Tommy Mottola. Svatba byla docela povedenou kopií královské svatby Lady D. a prince Charlese. Dokonce nechyběla ani kopie diadému, který Diana měla na sobě. Šaty byly z hedvábí, navržené Verou Vang, s vlečkou dlouhou přes 8 metrů. Přípravy zabraly půl roku, nechybělo třicet dívek rozhazujících květy, živý orchestr, chlapecký pěvecký sbor a na tři stovky významných hostů. Šeptá se, že svatba stála přes 5 milionů USD.

Kniha jako morální podpora týraným ženám

A právě jejího prvního manžela se týká kniha, kterou nyní zpěvačka vydává.

Je to autobiografie o zkušenostech z prvního manželství (1993-1998) s majetnickým manželem, který ovládal zpěvačku ve dne i v noci.

V knize padesátiletá umělkyně odhaluje znepokojivý příběh, spojený s jejím bývalým manželem, producentem a bývalým šéfem společnosti Sony – Tommym Mottolou, který byl o 21 let starší.

Ona ho potkala v 18 letech, kdy ji objevil na nějakém večírku, kde slyšel její amatérskou nahrávku a poznal talent. Vydal její první album. Po čase spolupráce se mezi nimi zrodil vztah, ze kterého vzešlo manželství. Jenže soužití začalo být pro zpěvačku noční můrou.

Zpěvačka popisuje, že ji manžel neustále špehoval prostřednictvím bezpečnostních kamer v domě, a ještě ji hlídali jeho muži. Posedlost jejího muže zašla tak daleko, že na ni mluvil prostřednictvím mikrofonů umístěných po domě.

Dokonce ji i schvaloval osoby, se kterými se může scházet. Když se jednou setkala „bez dovolení“ se známým rapperem, bylo zle. Mottola byl také velice radikální k „nebílým“ lidem a zakazoval jí zmiňovat na veřejnosti své předky.

Zpěvačka popisuje, jak v období odloučení k ní Mottola vtrhl ještě se dvěma muži a přiložil ji nůž na tvář a několik minut tak setrval. Popisuje svůj strach a zrození rozhodnutí, že musí tuto životní etapu ukončit, dokud je čas.

Mariah zveřejněním svého temného životního období chce povzbudit ostatní týrané ženy, aby našly odvahu a změnily svůj život, i když jim to může připadat nemožné.