Softbalistky Joudrs ovládly finále extraligy a získaly svůj sedmý titul

Softbalistky Joudrs Praha porazily v neděli Eagles Praha 2:0 a ovládly letošní finále extraligy. Ve zkráceném programu série získaly druhé vítězství a získaly tak svůj sedmý titul. Původně se mělo hrát na tři výhry. Hrdinkou závěrečného duelu se stala zkušená Eva Rendlová, která odpálila homerun.

Jak říkám...

„Je to skvělý, úžasný pocit. Tím spíše, že to možná byl můj poslední zápas a start v životě,“ prohlásila 37letá softbalistka Eva Rendlová.
Domácí hráčky dokázaly bodovat už v první směně, když po odpalu Evy Rendlové vznikly zmatky v obraně Eagles a pro vedení si doběhla Veronika Klimplová.

Jak říkám...

„To byla smolná chvíle pro soupeřky, protože provedly dvě chyby po sobě a já neváhala běžet na domácí metu pro bod. Myslím, že to byl rozhodující moment, utkání jsme pak v obraně odehrály bez chyby,“ prohlásila Veronika Klimplová, která během sezony předvedla přes 45 úspěšných odpalů a stala se klíčovou hráčkou útoku Joudrs.
V šesté směně navíc odpálila homerun Rendlová a zvýšila náskok na 2:0. Naopak hráčky Eagles si nedokázaly poradit s nadhozy od juniorky Kateřiny Kindermannové, která byla do sestavy překvapivě zařazena.

Jak říkám...

„Byl to strategický tah. Mladou nadhazovačku totiž soupeř tolik neznal, neměli nakoukané její nadhozy. Vsadili jsme na to,“ prohlásil Tomáš Kusý, trenér Joudrs Praha.


Nadhazovačka Kindermannová zasáhla už do sobotního zápasu, ve kterém Joudrs vyhráli 11:4.

Jak říkám...


„Upřímně nás to v sobotu  překvapilo, předvedla pěkný výkon. Bohužel jsme se proti ní nedokázali prosadit ani v neděli. Konec sezony nás nezastihl ve formě, ve které jsme byli o trošku dříve,“ tvrdil Petr Marek, trenér Eagles. 
„Bylo to neuvěřitelné, moc jsem si to užila. Byla jsem nervózní, ale zároveň natěšená, když jsem se dozvěděla, že budu házet jako první,“ popsala Kindermannová, které  soupeřky povolily čtyři odpaly a tak si připsala čtyři strikeouty.  
Joudrs tak berou sedmý titul, předtím se z něho radovaly před čtyřmi lety. V předchozích třech letech dominovaly Žraloci Ledenice s Veronikou Peckovou.

Jak říkám...

„Určitě se může vrátit zase éra, ve které jsme velmi často bojovali proti Eagles ve finále. Jak my, tak oni mají tým na to, aby zase hrál o přední místa v následujících letech,“ dodal trenér Kusý. 

Série, která byla zkrácena na dvě výhry kvůli očekávanému pozastavení sportovních aktivit po rozhodnutí vlády kvůli šíření koronaviru, začala v sobotu 10. října 2020 výhrou Joudrs 11:4 a skončila v neděli 11. října 2020 další výhrou 2:0. Staronové šampionky získaly mistrovský pohár po tříletém kralování softbalistek Ledenic.



Praha  11. října 2020 
Finále softbalové extraligy žen - druhý zápas

Joudrs Praha - Eagles Praha 2:0, konečný stav série 2:0

(ju, SportovníListy.cz, softball.cz, foto: softball.cz)