bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ani Markström, ani Mrázek. Olejáři v honu na gólmany ostrouhali a vzali za vděk Smithem

12. října 2020, 11:00

Tomáš Zatloukal

Mike Smith dobře věděl, na čem je. Ken Holland, generální manažer Edmontonu, mu na rovinu řekl, že se porozhlédne po nabitém gólmanském trhu. Jenže Holland neuspěl při přetahované o Jacoba Märkströma, co hůř, prohrál s arcirivaly z Calgary. Krom švédského farmáře Antona Forsberga nepřivedl ani nikoho jiného, byť se spekulovalo o výměně Petra Mrázka. A tak se Holland ozval Smithovi. Domluva byla rychlá, osmatřicetiletý veterán podepsal na rok za 2 miliony dolarů.

Mike Smith, Mikko Koskinen.

Na tuhle dvojku sázeli Olejáři už v sezoně 2019/2020 a zkusí se na ni spolehnout také nadále.

Pro Hollanda nejde o ideální scénář. Složení brankářského tandemu si nejméně z poloviny představoval jinak. Minimálně o Smitha už nestál. Ale žel se mu na rozdíl od divizních konkurentů nepodařilo ulovit hvězdnou posilu.

Flames vítají s otevřenou náručí Markströma. Toho ve Vancouveru nahradil Braden Holtby, vítěz Stanley Cupu za rok 2018. Canucks si tak rozhodně nestýskají. V Hotlbym získali mimo jiné učitele pro Thatchera Demka.

Jen Edmonton ostrouhal. A pod tlakem okolností sáhl po Smithovi. "Moc jsem si přál tady zůstat a podepsat novou smlouvu. Myslím si, že byť jsme s Mikkem každý zažili lepší i horší období, odváděli jsme v minulé sezoně solidní výkony," míní.

Když mu Holland řekl, že zkusí ulovit gólmana na hráčském trhu, zůstával Smith v klidu. "V mém věku a po všech těch zkušenostech, které jsem za roky v NHL nasbíral, víte, že musíte být trpěliví. A že se nějaké řešení najde."

Nepanikařil. Věřil, že ještě štaci najde. A nakonec se mu splnilo přání, zůstává u Olejářů. "Teď se budu soustředit na to, abych se co nejlépe připravil na start soutěže. Zápasy půjdou rychle po sobě a mým cílem bude co nejvíc pomáhat týmu."

Necpe se do role jedničky. Chápe, že se nejspíše bude opět střídat s Koskinenem. Ale třeba opět dostane důvěru v play-off.

Edmonton si každopádně mezi třemi tyčemi nepolepšil (příchozí Forsberg bude v AHL). I kvůli tomu se o něm psalo jako o hlavním poraženým prvního dne hráčského trhu. Časem se krutý soud povedlo alespoň lehce korigovat.

Holland podepsal v sobotu Tysona Barrieho, který by měl zkvalitnit obranný val před Smithem a Koskinenem. Pomůže horkokrevnému Kanaďanovi, co ovládá hokejku lépe než Gordon Ramsay vařečku, k lepším číslům?

V sezoně 2019/2020 Smith odchytal 39 zápasů, kryl 90,2 % střel soupeřů, připsal si 19 výher.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.