Rallye Šumava je v ohrožení, jasno bude za deset dní

Zveřejněno v Atraktivní zprávy
Od - pondělí, 12. říjen 2020 09:53
Rallye Šumava ilustrační

Závěrečný díl mistrovství České republiky v automobilových soutěžích, Rallye Klatovy, která se měla jet 6. - 8. listopadu, je v ohrožení. V souvislosti se situací v zemi a novými vládními opatřeními organizátoři uvažují o jejich přesunutí až do příští sezóny. „Mrzelo by nás to tím víc, že jsme dokázali nachystat jiné tratě než na jaře a získat pro ně i veškerá povolení,“ říká předseda organizačního výboru Jan Petrů.

„Od dubna jsme usilovně pracovali na přípravě podzimního klání a dostali jsme i požehnání pro jeho označení jako Rally Klatovy. Nicméně už na konci léta nás zasáhlo rozhodnutí FIA o zrušení letošního seriálu Mistrovství Evropy historických vozů. Těšili jsme se tedy o to víc na domácí posádky a víme, že ony se těšili na Klatovsko, v tuto chvíli je ale situace velmi nejasná. Diskutujeme mezi sebou i s nadřízenými orgány o tom, které rozhodnutí bude to nejsprávnější, zatím si tím však nejsme jisti ani my sami," uvedl Petrů.

O tom, zda se soutěž odjede, rozhodne její organizační výbor nejpozději v pondělí 19. října. "Do té doby prosíme veřejnost o trpělivost," dodal Petrů.