Zlín: Město realizovalo další náměty občanů na přeměnu veřejného prostoru

12.10.2020 12:03

Hned dva další návrhy z projektu participativního rozpočtu Tvoříme Zlín, jsou dokončeny a předány k užívání. Jedná se o projekty, které potěší především děti, ale nejen je.

Zlín: Město realizovalo další náměty občanů na přeměnu veřejného prostoru
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Pod projektem s názvem „Každý si chce hrát“ vyrostlo ve Zlíně na Letné mezi ulicí Kotěrova a Tř. Tomáše Bati, venkovní hřiště spojené s oddychovou částí. Druhý návrh občanů se také zaměřil na děti a nese název „Dětská lanovka a terénní skluzavka na Podhoří“. Nicméně nakonec byla nutná úprava projektu.

Anketa

Máte důvěru v Romana Prymulu? (Ptáme se od 12.10.2020)

54%
46%
hlasovalo: 29447 lidí

„Původně zde měla být skluzavka, ale z důvodu konfigurace terénu zde po konzultaci s navrhovatelem nakonec byla umístěna trampolína, kterou si děti rovněž jistě oblíbí,“ vysvětlila Kamila Gamalová, koordinátorka projektu Tvoříme Zlín.

Letos se organizuje již třetí ročník projektu „Tvoříme Zlín“ a tento ročník nyní vstupuje do další fáze. Od jara, kdy byl projekt zahájen, veřejnost zaslala 34 návrhů. Tyto návrhy pak jednotlivé odbory magistrátu prověřovaly a hodnotily, zda je možné je realizovat.

Část návrhů určených k veřejnému hlasování byla představena v říjnovém vydání Magazínu Zlín. Zbytek návrhů bude představen v následujícím čísle, kde bude uveřejněn i návod na hlasování, které se uskuteční na přelomu listopadu a prosince. Se všemi návrhy se však již teď můžete seznámit na webu tvorimezlin.cz. Najdete zde i vyřazené návrhy a zdůvodnění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…